Закрито кримінальну справу проти голови Держрезерву Червоненка

П'ятниця, 27 липня 2001, 18:17
Прокуратура Старокиївського району м. Києва закрила кримінальну справу щодо голови Державного агентства з управління державним матеріальним резервом Євгена Червоненка в зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину, повідомив адвокат Червоненка Андрій Федур.

Як повідомлялося раніше, кримінальну справу було порушено в квітні поточного року за фактом невиконання рішення Вищого арбітражного суду України про відпустку зерна ЗАТ "Київмлин" із запасів Держрезерву, прийнятого літом минулого року.

Суперечка між Держрезервом і "Київмлином" виникла з приводу договору про відпустку Держрезервом "Київмлину" 100 тисяч тонн зерна. Термін договору закінчився 1 січня 2000 року. Згідно з умовами документу, Держрезерв відпустив компанії 47 тисяч тонн зерна. Згідно з пресом-релізом Держрезерву, після закінчення терміну договору Агентство разбронювало ще понад 11 тисяч тонн зерна за новими цінами. Крім того, без нарядів на "Київмлині" були разброньовані близько 13 тисяч тонн зерна. Тим часом, керуючись рішенням суду, але не здійснивши передоплати, ЗАТ "Київмлин" вимагає відпустити ще 28 тисяч тонн пшениці 3 класу за цінами, що склалися до осені 1999 року, тобто на момент укладення договору.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News