Жертви Деркача будуть сидіти в тюрмі

П'ятниця, 27 липня 2001, 19:41
Один з "грибників-заколотників", які, за легендою СБУ, хотіли підірвати ЧАЕС, викрасти Кучму та організувати збройне повстання в Україні, буде сидіти в тюрмі. Другий обмежився умовним терміном. Такі підсумки минулорічної акції Деркача, яка, за однією з версій, була проведена для окозамилювання напередодні "Гонгадзегейту".

У п'ятницю Чернігівським обласним судом винесено вирок у справі двох так званих заколотників, які, згідно із заявами Служби безпеки України від 22 вересня минулого року, планували державний заколот та зміну конституційного ладу в Україні.

Перед судом у якості обвинувачуваних постали Валентин Булахов та Юрій Петровський, відомі своїми крайніми лівими поглядами, передає Українська служба Бі-Бі-Сі.

Валентина Булахова, який визнав свою провину, засуджено до 3 років умовно, а Юрія Петровського - до 6 років у виправно-трудовій колонії. Юрій Петровський також є членом Спілки радянських офіцерів України, і його було позбавлено звання майора.

Читайте також:

В Україні готувався переворот. Дуже вчасно
Служба безпеки України у п'ятницю повідомила сенсаційну новину про розкриття групи осіб, які "останнім часом цілеспрямовано готувалися до повалення конституційного ладу в Україні".За даними прес-центру СБУ, група осіб - жителів Чернігівської, Запорізької і Сумської областей - встановлена "в ході здійснення оперативно-пошукових заходів".

Президент знає про переворот не більше ніж преса
У інтерв'ю журналістам в Івано-Франківській області Кучма заявив, що сам дізнався про це у п'ятницю. "Я знаю про це стільки ж, скільки і ви", - сказав він пресі. Всю інформацію щодо підготовки до перевороту має в своєму розпорядженні тільки голова Служби безпеки України Леонід Деркач, додав президент.

Ідея державного перевороту здається малоймовірною. І не тільки журналістам
Не тільки журналісти скептично ставляться до повідомлень про конституційний переворот в Україні. Заступники глави парламенту Віктор Медведчук і Степан Гавриш також піддають сумніву це сенсаційне повідомлення СБУ.

Президент обзиває спробу перевороту "незначною подією"
Президент Кучма знову звернув увагу на поспішне і перебільшене повідомлення СБУ щодо конституційного перевороту. У підтвердження своїх слів він нагадав, що вже після появи інформації про путч, що готується, він перебував у Івано-Франківській області, і це дозволяє зрозуміти, сказав президент, несуттєвість "так званої події".


І ще одна надзвичайна ситуація часів Деркача:

В Україні хотіли "замочити" президента
Як стало відомо у суботу, під час проведення самміту Голів держав СНД в Ялті на одного з лідерів готувався замах. Про це заявив Голова СБУ Леонід Деркач. Як кажуть, краще пізно, ніж ніколи, хоча кого саме з президентів збиралися підірвати, розстріляти, отруїти, або втопити в морі, Деркач не повідомив.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...