Шефа української служби "Свободи" не звільнено, а відправлено у відпустку

Субота, 28 липня 2001, 15:22
Керівництво "Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода" спростувало інформацію про начебто усунення з посади директора української редакції "Свободи" Романа Купчинського.

За словами керівництва станції, шеф української "Свободи" перебуває у тривалій відпустці, в тому числі проходячи й медичне обстеження. Нинішнє призначення заступника Купчинського Олександра Народецького виконувачем обов'язків керівника української служби "Свободи", а Ірини Халупи – виконувачем обов'язків заступника – керівництво радіостанції вважає тимчасовим, на час відпустки Купчинського, яка триватиме до кінця серпня. "Однак він [Купчинський] залишається керівником української редакції. Але йому треба пройти обстеження. У нього є проблеми зі здоров'ям", - сказав заступник директора станції з радіомовлення Дон Дженсон.

Роман Купчинський заявив 15 червня в інтерв'ю українській службі Бі-Бі-Сі минулого місяця, що співробітники СБУ заборонили йому в'їзд до України, не пояснивши причин. Сам Купчинський пов'язував заборону з позицією "Свободи" у висвітленні "касетного скандалу". За кілька днів по тому МЗС спростувало заяву Купчинського. Тоді Купчинський також сказав, що, за його інформацією, адміністрація президента Кучми готує звернення до американської сторони з проханням, аби його було звільнено з роботи.

Українська служба Бі-Бі-Сі

Читайте також:

Шефу радіо "Свобода" заборонили в'їзд до України
Персоною нон-грата оголошено Романа Купчинського. Служба безпеки України заборонила в'їзд в Україну директору Української служби американської радіостанції "Свобода".

Ласкаво просимо, Романе Купчинський!
Міністерство закордонних справ України по-своєму спростувало у вівторок слова директора української служби радіо "Свобода", який заявив, що йому заборонений в'їзд на територію України. МЗС говорить, що СБУ про прийняття такого рішення зовнішньополітичне відомство не повідомляло. "Свобода" розв'язала інцидент "вітанням".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування