Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма і Путін будуть зустрічатися ще частіше

Субота, 28 липня 2001, 16:26
Президент Росії Володимир Путін збирається частіше зустрічатися зі своїм українським колегою Леонідом Кучмою. Відповідаючи в суботу в Севастополі на питання журналістів, чим зумовлені російсько-українські зустрічі на вищому рівні, що почастішали останнім часом, Путін сказав: "Ми будемо зустрічатися ще частіше".

У присутності президентів Росії і України на Свято-Володимирському соборі в Херсонесі в суботу був встановлений освячений хрест. Мешканці Севастополя, що зібралися на церемонію, вітали російського президента і довго скандували: "Росія, Росія!". Хрест в ході урочистої літургії освятили представники Української православної церкви в підпорядкуванні Московського патріархату. На церемонії також був присутній глава УПЦ (МП) Володимир (Сабодан).

"Подія, що зібрала нас, стане важливою віхою в історії України, православного народу", - підкреслив Кучма. Він додав, що освячення храму Св.Володимира виходить за рамки однієї країни і торкається всіх слов'янських народів, про що свідчить, зокрема присутність на урочистостях Путіна. Кучма зазначив, що у херсонеському храмі прийняв християнство київський князь Володимир Святославович, звідси почалося поширення християнства Древньою Руссю. Зі слів президента, відновлення храму є "даниною тим, хто укріпив основи нашої духовності".

Путін в своєму виступі на церемонії назвав цю подію "знаменною". "Саме такі події дають нам підстави вважати і говорити, що наші країни і народи [Україна і Росія] вступили в нову фазу - творення, відновлення і будівництв в широкому значенні слова".

Після церемонії Путін і Кучма познайомилися з ходом робіт з внутрішньої обробки храму.

Президенти двох країн також оглянули розвалини Херсонеса-Таврійського.

Услід за цим Путін і Кучма на теплоході "Крим" від Графської пристані Севастополя попрямували до молодіжного табору "Артек".

Путін прибув до Криму в четвер у другій половині дня. Разом з ним на церемонії також були присутні: глава адміністрації президента Росії Володимир Волошин, лідер Комуністичної партії Росії Геннадій Зюганов, губернатор Саратовської області Дмитро Аяцков.

У неділі, 29 липня, Путін і Кучма в Севастополі приймуть спільний парад флотів двох держав на честь Дня Військово-морського флоту Росії.

По закінченні параду президенти на катерах підійдуть до флагману ЧФ ракетного крейсеру "Москва", що стоїть на рейді Севастопольської бухти. Тут, в каютах-компанії, від імені командира корабля на честь Путіна і Кучми буде дано обід.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування