Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Потебенько не буде компрометувати список Компартії

Вівторок, 31 липня 2001, 12:00
Керівництво Комуністичної партії України спростувало повідомлення провідних українських засобів масової інформації про те, що КПУ нібито включить прізвище генерального прокурора України Михайла Потебенька до виборчого списку КПУ на парламентських виборах 2002 року.

В інтерв'ю Українській службі ВВС ідеолог Компартії України Георгій Крючков назвав такі повідомлення "провокацією".

Внесення прізвища пана Потебенька до виборчого списку КПУ означало б його відставку з посади генпрокура України. Генпрокурор є ледь не єдиною посадовою особою-силовиком, відставки якого домагалася антипрезидентська опозиція, і зусилля якої по цій кандидатурі були неуспішними. Фракція КПУ в парламенті раніше цього року голосувала проти винесення вотуму недовіри генпрокуророві.

Георгій Крючков сказав BBC, що Компартія поважає Михайла Потебенька за те, що той в 1991 році виступав проти заборони КПУ, однак спростував інформацію про нібито "близькі особисті стосунки" між генпрокуроом та ідеологом Компартії.

Він сказав, що в ЦК КПУ ще не розглядали виборчі списки, а інформацію про включення Михайла Потебенька до виборчого списку КПУ Георгій Крючков назвав такою, яка має на меті скомпроментувати комуністів.

Пан Крючков також заявив, що наразі немає рішення і щодо відомого в минулому футболіста Олега Блохіна, про внесення прізвища якого до списків Компартії раніше повідомляли українські мас-медіа.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування