Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Діденко заперечує свою провину

Вівторок, 31 липня 2001, 13:12
Затриманий у Німеччині колишній керівник Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Ігор Діденко не визнає провини в злочинах, в яких його звинувачують.

Як повідомив начальник прес-служби МЗС Сергій Бороденков з посиланням на інформацію посольства України в Німеччині, Діденко не задоволений роботою призначеного йому адвоката і збирається вимагати його заміни. Арештований просив не інформувати ЗМІ щодо обставин його арешту.

З Діденком зустрівся консул посольства України у Німеччині, який роз'яснив йому умови консульського захисту громадян України за кордоном.

Стан здоров'я Діденка, який утримується в слідчому ізоляторі міста Целле (Німеччина), задовільний, жодних скарг від нього щодо умов утримання в СІЗО не поступало. За інформацією посольства, Діденко підтримує зв'язок з дружиною. Минулого тижня вона відвідала його в слідчому ізоляторі.

З'ясувалося, який паспорт мав при собі Діденко під час затримання. Посольство отримало від прокуратури міста Ганновера копію цього документа. "Це загальногромадянський закордонний паспорт громадян України для виїзду за кордон", повідомив Бороденков.

Він підкреслив, що ця справа знаходиться на постійному контролі МЗС і посольства України в ФРН.

Як повідомлялося, 14 липня Ігор Діденко, який знаходився на підписці про невиїзд у зв'язку із порушенням проти нього Генеральною прокуратурою України карної справи за фактом розкрадання коштів, виділених німецьким бюджетом колишнім українським остарбайтерам, був арештований у Німеччині. Основою для арешту послужило рішення дільничого суду міста Ганновер за карною справою проти народного депутата Віктора Жердицького, якого також звинувачують в розкраданні компенсацій остарбайтерам на суму 86 млн. німецьких марок.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування