В Росії не вважають за потрібне коментувати Лужкова

Вівторок, 31 липня 2001, 16:19
Позиція Росії "відносно поваги суверенітету і територіальної цілісності України добре відома". Коментарі російської сторони з приводу недавнього провокаційного висловлювання мера Москви Юрія Лужкова були доручені заступнику директора департаменту інформації і друку МЗС РФ Борису Малахову. Уточнювати позицію Росії він не став.

З його слів, "така реакція МЗС РФ на висловлювання деяких російських політиків, що заявляли, що Крим належить Росії". Як підкреслив Малахов, в МЗС Росії вважають, що "коментувати такого роду заяви немає необхідності".

29 липня мер Москви Юрій Лужков перед відльотом з Криму, де він взяв участь у святкуванні Дня ВМФ Росії, знову висловив свою точку зору про те, що Крим повинен бути російською територією. "Я вважаю, що Крим - це російська земля. Він завжди був російським і ніколи не належав Україні", - підкреслив Лужков, додавши, що в історії "це має знайти своє відображення".

МЗС України розцінив чергові висловлювання мера Москви про приналежність Криму Росії як такі, що "завдають шкоди клімату співпраці і довіри, які встановилися останнім часом у відносинах України і Росії".

Читайте також

МЗС України звинувачує Лужкова в неуцтві

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...