Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Народні депутати і архієпіскоп просять "самостійників" припинити голодування

Вівторок, 31 липня 2001, 18:27
Суд відхилив апеляцію про видачу затриманого члена "Самостійної України" Артема Дідовця на поруки, оскільки це не в компетенції суду. Таке рішення суду керівник СУ Олександр Башук розцінює як пряме порушення 55-ої статті Конституції.

30 липня в непритомному стані з низьким тиском госпіталізували другого учасника голодування. Однак він відмовився від медичних процедур і покинув лікарню. Про його місцезнаходження поки що ніхто з "самостійників" не знає.

Госпіталізована 23 липня Олена Башук продовжує голодовку в лікарні. 27 липня оголосила голодовку адвокат Дідовця Руслана Кондратюк через неможливість "виконувати свої професійні обов'язки в умовах свавілля прокуратури". Сам Дідовець також голодує.

30 липня архієпіскоп Харківський і Полтавський Ігор направив звернення на ім'я президента Кучми, в якому просить допомогти в справедливому розслідуванні справи Дідовця і залагодити правові проблеми, що послужили причиною оголошення голодування. Архієпіскоп також вважає, що учасники голодування повинні знайти інші форми боротьби, оскільки Церква і українська нація потребує не жертв, а активних будівників української держави.

Звернення до українського суспільства, політичних і громадських діячів, президента, уряду, а також до самих "самостійників" припинити "акцію самознищення" направили голова КУН Слава Стецько, голова парламентського комітету з нагляду за діяльністю прокуратури Михайло Ратушний, директор інституту українознавства Петро Кононенко, перший заступник голови СНПУ Олег Тягнибік, голова Спілки офіцерів України Борис Коржан, народний артист України Дмитро Гнатюк, голова Спілки Українок Лілія Григорович, голова УНР Юрій Костенко та інші народні депутати.

На їх думку, єдиним вірним рішенням, яке зобов'язані прийняти вищі урядові чиновники України, буде припинення карного переслідування і неприпустимість продовження репресій проти "Самостійної України".

Читайте також:

За підсудного Дідовця поручилися три народних депутати

Учасниця голодування "Самостійної України" знаходиться в реанімації

"Самостійники" продовжують голодування на Банківській

Керівник "Самостійної України" голодує тридцять третю добу





"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування