Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Електронні листи Верховної Ради, можливо, заражені вірусом Sircam

П'ятниця, 10 серпня 2001, 16:49
У Верховній Раді України не гарантують, що відправлені з її поштового сервера електронні листи не будуть містити вірус Sirсam.

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" головний консультант відділу системного і програмного забезпечення і комп'ютерних мереж управління комп'ютеризованих систем парламенту Олександр Попов, вірус був виявлений в кінці липня. "На цей час Верховна Рада має пакет АВК (антивірус Касперського - ІФ), який регулярно оновлюється", - сказав він.

Зі слів фахівця, "з цього моменту вірус не повинен бути пропущений". "Якщо людина має АВК (програма встановлена на комп'ютері - ІФ), контролюється вся вихідна пошта, дискета чи інше джерело інформації, і негайно буде видане повідомлення про те, що такий вірус є", - підкреслив він.

Разом з тим, А.Попов "не може гарантувати, що з парламенту більше не будуть надходити листи з вірусом". "У Верховній Раді багато людей і не всі можуть прислухатися до того, що кажуть", - сказав він.

Однак, як стверджує А.Попов, "особливо непокоїтись з цього приводу не слід, оскільки його (вірус - ІФ) можна видалити досить просто". З його слів, вірус надходить з поштою у вигляді так званого прикріпленого файла. Тому він рекомендував не запускати і не відкривати всі сумнівні файли, що надходять по електронній пошті.

"Але якщо вірус все-таки встиг заразити комп'ютер, відомо, як його вибрати", - підкреслив фахівець.

Інтернет-видання ForUm розповсюдило в п'ятницю інформацію про отримання з Верховної Ради листа, зараженого вірусом Sirсam. Раніше це ж агентство повідомляло про отримання зараженого файла з адміністрації президента.


Інтерфакс-Україна




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...