Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах звільнив одного з шефів атомної енергетики

Понеділок, 13 серпня 2001, 14:09
Уряд України ліквідував посаду виконавчого президента Національної атомної энергогенеруючої компанії "Енергатом", на яку були покладені функції оперативного управління господарською діяльністю компанії. З квітня 2001 до моменту ліквідації цю посаду обіймав колишній президент "Енергоатому" Юрій Недашковський.

Скасування посади виконавчого президента "Енергоатому" визначено постановою Кабінету міністрів від 9 серпня.

Згідно з рішенням уряду, відтепер оперативним управлінням господарською діяльністю НАЕК буде займатися президент компанії, який призначається і звільняється Кабінетом міністрів.

Як повідомлялося, уряд Віктора Ющенка 19 березня цього року ввів посаду виконавчого президента НАЕК "Енергоатом", а 17 квітня призначив на неї Юрія Недашковського, одночасно звільненого від посади президента цієї компанії. У цей час виконання обов'язків президента НАЕК "Енергоатом" було покладено на Нура Нігматулліна.

Президент Кучма указом від 25 січня цього року призначив Нігматулліна заступником міністра палива і енергетики – президентом НАЕК "Енергоатом". До призначення Недашковського виконавчим президентом в компанії з січня по квітень фактично було два президенти. На початку лютого після призначення Нігматулліна прем'єр Ющенко пообіцяв до 7 лютого підготувати постанову про звільнення Недашковського і призначення його першим віце-президентом "Енергоатома", але не робив цього до 17 квітня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування