Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РОСІЯ ВИЗНАЛА ГАЗОВИЙ БОРГ УКРАЇНИ "КОРПОРАТИВНИМ"

Понеділок, 13 серпня 2001, 16:27
Росія дала принципову згоду проводити переговори з Україною з приводу реструктуризації боргу за газ в питаннях щодо суми боргу – $1,342 мільярди, а також з приводу того, що це корпоративна заборгованість НАК "Нафтогаз України". Про це в понеділок у Києві журналістам заявив прем'єр-міністр України Анатолій Кінах, зазначивши, що принципова згода Росії прийнята в українському варіанті.

Він додав, що в цей час працюють експертні групи представників двох країн, які "повинні відпрацювати на взаємовигідних умовах механізм реструктуризації заборгованості, мінімізувати проценти умов реструктуризації заборгованості, а також, зокрема, не змінити корпоративну суть зовнішньої заборгованості НАК "Нафтогаз України". "Цей варіант нас абсолютно влаштовує за концептуальними підходами", - заявив Кінах.

При цьому він захотів особливо зазначити, що ці переговори експертних груп проходять з урахуванням домовленостей президентів України і Росії Кучми і Путіна, досягнутих на останньому самміті в Сочи. З його слів, після досягнутих домовленостей глав двох держави робота з реструктуризації українського боргу "отримала позитивний імпульс в напрямі пошуку конструктивного рішення".

Відповідаючи на питання журналістів з приводу того, на яких умовах може бути реструктуризовано український борг за газ перед Росією, Кінах зазначив, що вони знаходяться в цей час "в стадії обговорення".

У той же час він нагадав, що декілька місяців тому Україна направила Москві перший варіант досягнутих домовленостей, що передбачає реструктуризацію цього боргу на 10 років, а також сплату половини цього боргу валютою, а другої половини - товарним постачанням. "Це можна вважати базовим варіантом, але остаточний варіант буде вирішуватися в ході переговорів і пошуків компромісних рішень з російськими партнерами", - заявив прем'єр.

Раніше російська сторона наполягала на розв'язані проблеми погашення боргу України перед Росією за газ в розмірі близько $1,4 мільярдів шляхом випуску емісії євробондів під гарантії українського уряду.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування