Омельченко виграв суд у Суркіса

Понеділок, 13 серпня 2001, 18:26
Київський арбітражний суд зобов'язав Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення видати ліцензію на 24-годинне мовлення на 30-ому каналі столиці України ТРК "Київ", яка контролюється мером столиці Омельченком.

Ця телерадіокомпанія і раніше мовила на даній частоті разом з компанією "ТЕТ", яка також висунула на неї претензії. "ТЕТ", за деякими даними, належить Суркісу.

Представник Нацради, юрист Дмитро Назаренко заявив, що відповідач "певно оскаржить це рішення". У ході засідання суду Назаренко аргументував неправомочність поданого позову тим, що рішення про видачу ліцензії має бути прийняте більшістю від повного складу Нацради (8 осіб), а не від тих, що були присутніми на засіданні. У такому випадку рішення могло бути прийняте тільки при 5 голосах "за". (А рішення про перемогу ТРК "Київ" було ухвалено 16 липня нинішнього року 4 голосами з 7.)

Крім того, Назаренко заперечує, що на засіданні 16 липня було ухвалено рішення про видачу ліцензії, хоч була підтверджена перемога ТРК "Київ" в конкурсі. Після цього відразу було проголошено новий конкурс на 30 частоту.

У засіданні суду також взяли участь представники ЗАТ "Телекомпанія "ТЕТ" як третя сторона без права пред'явлення самостійних вимог.

Багато оглядачів вбачають у змаганні ТРК "Київ" та ТЕТу поновлене протистояння Київської мерії на чолі з Олександром Омельченком та групою Григорія Суркіса і Віктора Медведчука.

Минулого тижня мер Києва Олександр Омельченко анонсував плани придбання футбольного клубу ЦСКА (Київ), який би конкурував з "Динамо" (Київ), почесним президентом якого є Григорій Суркіс.

Олександр Омельченко та Григорій Суркіс змагалися за посаду Київського міського голови у травні 1999 року. Тоді зі значною перевагою переміг Омельченко.

BBC

Читайте також:

Суркіс та Омельченко заручені до осені
Повторний конкурс на 30 канал столиці, де виходять ТРК політичних опонентів "ТЕТ" і "Київ", оголосила Національна рада з телебачення і радіомовлення. У понеділок їй не вистачило одного голосу, щоб віддати частоту Омельченку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування