Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ідею Суркіса будуть реалізовувати на третьому уроці фізкультури

Вівторок, 14 серпня 2001, 15:47
Міністерство освіти і науки України направило в управління освіти на місцях рекомендації про введення третього уроку фізкультури на тиждень у всіх класах загальноосвітніх шкіл, який буде, як правило, уроком футболу, повідомив міністр освіти і науки України Василь Кремінь. Урок футболу буде введений за рахунок "варіативної частини" учбового часу, який має в своєму розпорядженні та чи інша школа, додав він.

Поява уроків футболу, зі слів Кременя, зумовлена тим, що футбол є "надзвичайно популярною грою" і в процесі футболу "учень розвиває практично всі складові свого організму". Крім того, зазначив міністр, футбол є колективною грою, що буде позитивно впливати на формування класних колективів.

Він висловив вдячність Федерації футболу України і особисто її президенту Григорію Суркісу за надання 20 тисяч футбольних м'ячів для шкіл країни. З його слів, розглядається можливість про додатковий напрям федерацією до шкіл ще 50 тисяч м'ячів.

Кремінь, який, як і Суркіс, є членом СДПУ(О), також повідомив, що ФФУ зобов'язалася допомагати в методичному забезпеченні уроків футболу, а також підвищенні кваліфікації вчителів фізкультури. "Я думаю, що введення цього уроку буде, безумовно, мати позитивне значення і для фізичного розвитку дітей, і для зміцнення психологічних відносин в школах і класах", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування