Фельдман буде сидіти у СІЗО

Четвер, 16 серпня 2001, 17:06
Шевченківський місцевий суд Києва відмовив у задоволенні скарги віце-президента банку "Слов'янський" Бориса Фельдмана про незаконність його утримання під вартою.

Основою для відмови стала довідка Державної податкової адміністрації України про те, що Фельдман ознайомлюється з матеріалами справи. "Згідно із законом, час ознайомлення з матеріалами справи не враховується як час утримання під вартою", - сказав суддя. У той же час адвокати Фельдмана неодноразово заявляли, що інформація про те, що їх підзахистний знайомиться з матеріалами справи, не відповідає дійсності.

Крім того, на судовому засіданні Олександр Шостак особисто відхилив відвод, який йому заявили адвокати – він заявив, що, згідно із змінами до Цивільно-процесуального кодексу, суддя сам може вирішувати питання про заявлений йому відвід.

Сам автор скарги Борис Фельдман на судовому засіданні не з'явився. Олександр Шостак заявив адвокатам, що його присутність є не обов'язковою, оскільки адвокати є його повноважними представниками. Суддя Шостак також відмовив адвокатам в оголошенні перерви для уточнення їх повноважень і уточнення позовних вимог Фельдмана.

У той же час, коли адвокати заявили про бажання відкликати заяву Бориса Фельдмана, суддя зазначив, що вони не мають на це повноважень.

Суддя Шостак також заборонив тележурналістам проводити зйомки засідання, пояснюючи це тим, що "буде фонити аудіоапаратура" (на вимогу адвокатів проводився аудіозапис судового процесу). Телекамери були допущені в зал засідання тільки коли оголошувалося рішення суду.

Після засідання Шевченківського місцевого суду адвокат Фельдмана Андрій Федур заявив, що засоби масової інформації скоро перестануть висвітлювати хід справи, тому що, на його думку, той ЗМІ, який буде продовжувати писати про це, "будуть мати проблеми".

Федур зазначив, що на суддю чинився тиск. У випадку, якщо апеляційний суд не відмінить рішення Шевченківського суду, адвокати мають намір звернутися до Європейського суду з прав людини.

УНІАН, "Подробиці"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування