Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Deutsche Telekom купує ще 25% UMC

П'ятниця, 17 серпня 2001, 13:57
Покупцем 25% акцій ЗАТ "Український мобільний зв'язок", які належать державному національному оператору зв'язку ВАТ "Укртелеком", швидше за все, стане німецька телекомунікаційна компанія Deutsche Telekom.

Про це повідомив голова Фонду державного майна України Олександр Бондар, який пояснив, що акції продаватимуться не на відкритому тендері, а іншим засновникам УМЗ, одним з яких є Deutsche Telekom.

Зі слів Бондаря, за пропозицією Державного комітету зв'язку і інформатизації України планується продаж саме 25% пакету акцій УМЗ. Поки продаж відкладається для вивчення всіх юридичних аспектів. Уряд планує ще раз вивчити це питання в середині вересня.

28 травня уряд України ухвалив рішення про продаж пакету акцій, що належить "Укртелекому" УМЗ в розмірі 50%+1 акція, однак пізніше розгорнулася дискусія щодо розміру пакету, що пропонується до продажу.

Статут УМЗ закріплює за засновниками право переважної купівлі акцій. "Укртелеком" вже провів з ними переговори, і, згідно із заявами його керівництва, інтерес до купівлі виявила тільки німецька компанія.

На цей час засновниками УМЗ з боку закордонних партнерів виступають нідерландська KPN і датська Teledanmark International, а також Deutsche Telekom (по 16,33% акцій).

Компанія KPN навесні також заявляла про намір продати свій пакет акцій УМЗ.
Статутний фонд УМЗ становить $15 млн. Загальний обсяг інвестицій в мережу досяг за час діяльності майже $300 млн. За внутрішньою оцінкою "Укртелекому", вартість УМЗ складає близько $260 млн. Компанія обслуговує понад 700 тис. абонентів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування