Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол США висловився за міжнародне управління українським газопроводом

Субота, 18 серпня 2001, 19:16
"Одне з питань, на якому ми продовжуємо наполягати, – це необхідність подолання корупції в секторі енергетики", - заявив в суботу на прес-конференції в Сімферополі посол США в Україні Карлос Паскуаль, що перебуває у Криму з ознайомлювальним візитом. Можливо, найбільшим джерелом корупції в Україні є сфера управління газовим сектором, при цьому зазначив Паскуаль.

Посол нагадав, що Україна щорічно отримує 30 мільярдів кубометрів газу з Росії за транзит російського газу в Європу. "І те, як проводяться розрахунки за цей газ – абсолютно критичне питання", - сказав він.

Саме тому, зазначив Паскуаль, США вже неоднократно зверталися до уряду України, підкреслюючи важливість професійного міжнародного управління газотранспортною мережею, оскільки внаслідок цього Україна може отримувати більше прибутку, і її відносини з Європою поліпшаться.

Професійне управління транспортною системою, на його думку, також допоможе Україні уникнути суперечок з економічних питань з Росією, і це "може бути сильною зброєю в боротьбі з корупцією".

Однак найбільше випробування, яке стоїть перед Україною, зі слів Паскуаля – будівництво правових основ для розвитку демократії, оскільки існує залежність між розвитком демократії і економіки. Крім того, вважає посол, хід передвиборної кампанії і підсумки парламентських виборів 2002 року "будуть дуже важливі для формування міжнародного іміджу України".

Крім того, Паскуаль зазначив, що підсумки розслідування в Україні вбивств журналістів Георгія Гонгадзе і Ігоря Александрова "визначать міжнародне ставлення до України як до країни, яка будує демократію", а також будуть свідчити про те, чи "зможе Україна побудувати державу з верховенством права".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування