Українська діаспора критикує президента і чекає на розслідування справи Гонгадзе

Неділя, 19 серпня 2001, 11:53
Українська діаспора в США не займає жодної позиції щодо "касетного скандалу", тому що "це - не її справа". "Для нас важливо, щоб розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе відбулося прозоро", - заявив президент Всесвітнього конгресу українців Аскольд Лозинський.

В інтерв'ю журналістам на 3-му Всесвітньому форумі українців Лозинський висловив думку, що президент України Леонід Кучма в своєму виступі на форумі в суботу "не повинен був ставити це питання", і це "негативно відбилося на роботі першого дня форуму".

Президент ВКУ вважає, що українська діаспора не займає жодної позиції відносно "касетного скандалу", тому що, навіть якщо записи достовірні, вони "не вказують, що президент України був зацікавлений у вбивстві Гонгадзе".

"Вони вказують, що президент, можливо, не висловлюється в приватних дискусіях в надто ввічливій формі, але якщо ви візьмете плівки із записами президента Америки Річарда Ніксона, то почуєте, що кожне друге слово складається з чотирьох букв", - сказав Лозинський.

Як повідомлялося, під час виступу на 3-му Всесвітньому форумі українців у Києві, президент України Кучма заявив, що так званий "касетний скандал" завдав значного удару по міжнародному іміджу України. "Я заявляв вже не раз, і повторюю сьогодні, що до історії журналіста Гонгадзе я не маю ніякого відношення", - підкреслив Кучма. Після цих слів в залі почалися крики "Ганьба!" і президент був вимушений на кілька хвилин перервати промову.

Читайте також

Виправдовування Кучми зустріли криками "Ганьба!"

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування