Через кондиціонер згоріла апаратна телеканалу СТБ. Телекомпанія не збирається зменшувати мовлення

Понеділок, 20 серпня 2001, 11:21
Вогонь в одному з приміщень телеканалу СТБ у Києві завдяки оперативності пожежників був ліквідований менш ніж через півгодини після повідомлення про його виникнення.

Повідомлення про пожежу надійшло до чергової частини о 9.26 понеділка, після чого на місце пригоди виїхали перші пожежники, проінформували в Центрі громадських зв'язків Головного управління державної пожежної охорони у Києві. Вогонь горів в апаратної СТБ на 5-м поверсі будинку по вулиці Шевцова, 1. Телеканал орендує приміщення в УкрНДІпластмас.

Враховуючи складність пожежі, їй була присвоєна вища категорія і викликана додаткова техніка. У гасінні пожежі брали участь особистий склад пожежної охорони і 11 пожежних і спеціалізованих автомобілів. Вогонь було ліквідовано о 9.52. Завдяки тому, що пожежники приїхали оперативно, вогонь не поширився далі.

Ймовірною причиною пожежі в одному з приміщень телеканалу СТБ стало коротке замикання в електромережі живлення кондиціонера, повідомило в понеділок вдень Управління державної пожежної охорони ГУ МВС у Києві.

Внаслідок пожежі, яка була ліквідована за півгодини, в апаратній згоріли або були пошкоджені 4 стаціонарних професійних відеомагнітофона, звуковий пульт, комп'ютер монтажного комплексу, 5 моніторів, кондиціонер, меблі і віконні рами, закопчені стіни і стеля спільного коридора 5-го поверху.

Постраждала одна людина – відеоінженер вчадів від диму. Після надання першою допомоги він не став відправлятися до лікарні.

Як повідомив головний редактор інформаційних програм телеканалу СТБ Юрій Горбань, близько 9.00 спрацювала пожежна сигналізація в апаратній. Охоронники розкрили двері, з яких повалив чорний дим. Співробітники телекомпанії були терміново евакуйовані з будинку.

Він припускає, що вигоріла одна кімната, "найдорожча в монтажному блоці". У ній озвучувалися фільми, накладалися спецефекти. За його приблизними оцінками, вартість встановленої там апаратної – близько 300 тисяч доларів США.

Однак, не зважаючи на пожежу, Горбань сподівається, що вона не вплине на роботу телекомпанії, і випуски новин вийдуть вчасно. "Прийнято рішення вести мовлення в існуючих обсягах", - повідомив він і додав, що зараз вирішується, як технологічно виконати цю задачу. Частина техніки, яка забезпечує оперативне новостійне мовлення, знеструмлена.

Зі слів Горбаня, дві телекомпанії запропонували свою допомогу, в тому числі телеканал ICTV. На запитання про версії пригоди Горбань зазначив тільки, що, з його точки зору, "умисного підпалу бути не могло", оскільки на момент пожежі приміщення було закрито, людей в ньому не було. У зв'язку з пошкодженням монтажного комплексу наслідку пожежі частково вплинули на роботу телекомпанії. Для дотримання графіка виходу в ефір програм в цей час використовуються резервні потужності і допомога інших телерадіокомпаній.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
14:09
Розвідка Британії після "бавовни" у Татарстані оцінила спроможності України та захист РФ
14:03
фотоРосіяни скинули бомбу на Берислав: 15 людей отримали контузії
13:58
У Кривому Розі чоловік справив потребу на Меморіал Героїв: йому повідомили про підозру
13:42
Вірастюк оголосив про народження сина від молодшої на 11 років нової коханої
13:35
У Греції запалили вогонь Олімпійських Ігор-2024
13:28
КолонкаУмєров назвав результати роботи Міноборони за останні пів року
13:27
Антибіотики не ефективні при більшості інфекцій нижніх дихальних шляхів – дослідження
13:22
Raiffeisen Bank розмістив понад тисячу оголошень про вакансії в РФ, що суперечить його обіцянці вийти з ринку
13:16
Франція вирішила запросити РФ на ювілей висадки союзників у Нормандії – ЗМІ
13:08
Китай хоче мирної конференції для врегулювання війни, але за спільної участі Росії і України
Усі новини...