Німеччина, Франція і Польща зробили спільний подарунок Україні

Вівторок, 21 серпня 2001, 17:40
Міністри закордонних справ Франції, Польщі і Німеччини написали з нагоди 10-річчя незалежності України спільного листа, який у вівторок офіційно передано державному секретарю МЗС України Юрію Сергеєву.

У листі міністри підкреслюють значення України як сусіда Європи, зокрема і для країн "Веймарського трикутника", який об'єднує Німеччину, Францію і Польщу. Керівники зовнішньополітичних відомств обіцяють і далі надавати Україні підтримку на шляху реформ і зближення з європейськими структурами.

Міністри закордонних справ трьох країн вітають європейський вибір України, який свідчить про визнання і поділ нею цих цінностей.

У листі нагадується про зобов'язання продовжувати внутрішньополітичні реформи: "Обов'язковою є чітка політична воля політичного керівництва впроваджувати реформи. Прогрес в питаннях правової державності, прав людини, соціальної ринкової економіки, розподіл гілок влади, контроль, виникнення громадянського суспільства і свободи преси є в однаковій мірі важливими і посилюють один одного", - підкреслюють міністри.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...