Кучма уперше за півтора роки прийшов до парламенту – на урочисте засідання

Середа, 22 серпня 2001, 12:01
Кучма уперше за 20 місяців від дня затвердження на посаді прем'єра Ющенка з'явився в приміщенні парламенту. У середу в будинку під куполом проходить урочисте засідання Верховної Ради, присвячене 10-й річниці незалежності України.

Засідання почалося з виконання державного гімну України, який зіграв президентський оркестр. Потім до сесійної зали депутати 1-го скликання внесли історичний прапор, який було внесено до цієї ж зали 24 серпня 1991 року після прийняття Акту про проголошення незалежності країни. Прапор був піднятий на флагштоку праворуч від трибуни президії, передає Інтерфакс-Україна.

Два офіцери збройних сил в парадній формі і троє дітей в національних костюмах внесли ексклюзивний примірник Конституції, випущеної з нагоди 10-ї річниці незалежності.

У сесійному залі присутні народні депутати 1-го, 2-го і 3-го скликань, прем'єр-міністр Анатолій Кінах, члени уряду, керівники центральних органів влади, голова Верховного суду Віталій Бойко, судді ВС, голова Конституційного суду Віктор Скомороха. У числі гостей - глави обласних рад, київський і севастопольський міські голови, екс-прем'єр Віктор Ющенко, голова Центрвиборчкому Михайло Рябець, представники діаспори і дипкорпусу.

По закінченні засідання учасники зборів планують прийняти звернення Верховної Ради до парламентаріїв всіх країн світу.

Перед початком зборів голова Верховної Ради Іван Плющ відкрив меморіальну дошку, присвячену проголошенню парламентом 12-го (1-го) скликання Акту незалежності України 24 серпня 1991 року. Дошка встановлена на фронтоні будівлі парламенту. На меморіальній дошці золотими буквами написано: "У цьому приміщенні Верховна Рада України 12-го (1-го) скликання прийняла Акт незалежності України". На дошці викарбувано текст акту.

Також у середу в стінах парламенту має відкритися фотовиставка "Україна. Народовладдя. Парламент", розміщена книжкова виставка "Парламентаризм і державна незалежність України".

Крім цього, на площі перед будівлею парламенту відбудеться шаховий турнір, в якому візьмуть участь народні депутати першого, другого і третього скликань, команда апарату Верховної Ради і дитячі команди.

А вже зранку будинок Верховної Ради пікетують понад 100 представників Комуністичної партії і Всеукраїнського союзу робітників під гаслами "Буржуазна незалежність – це рабство трудящих!", "Наша незалежність - соціалізм". Пікетуючі виступають за відновлення СРСР і тримають плакати, на яких, зокрема, написано "Кравчука, Кучму, Плюща, Ющенка, Стояна та інших – на звалище історії", "Три зуби незалежності - це безробіття, бідність і смерть трудящих", прапори УРСР, Військово-морського флоту СРСР і червоні знамена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...