Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вже майже дозрів

Середа, 22 серпня 2001, 15:46
Головна політична інтрига останніх місяців – повний список блоку Ющенка "Наша Україна" – перестане бути секретом в найближччі 7-10 днів. Принаймні, так обіцяє сам екс-прем'єр. З його слів, в ці терміни пройде засідання координаційного комітету зі створення виборчого парламентського блоку "Наша Україна", відразу після чого він повідомить про його учасників. Нинішню ж законспірованість Ющенко пояснює прагненням "забезпечити чистоту принципів і механізмів формування блоку, щоб не було нікого першого, нікого другого".

Поки що тільки методом вилучення можна зробити висновок, що в блоці не буде коаліції Тимошенко "Форум нацпорятунку" – Ющенко заявив, що у ініціаторів створення "Нашої України" на тому фронті поки "не було контактів" з приводу співпраці на майбутніх парламентських виборах. У той же час він не выдкинув можливості, що "ці контакти будуть" в рамках переговорів з рядом політичних і громадських сил. Після цих реплік залишається незрозумілим, як сприймати сказане в суботу чи не хором лідерами "ФНП", що літом вони активно консультувалися з самим Ющенком.

У той же час Ющенко вже встиг підстрахуватись – з його слів, у ініціаторів створення "Нашої України" вже є відповідні письмові підтвердження від ряду організацій з приводу входження до цього блоку. З тими ж, хто до "Нашої України" не увійде, блок буде "створювати нормальні відносини". Щоправда, це має бути сила, "яка працює на Україну". "Я думаю, що ми запропонуємо нашим соратникам, учасникам, партнерам, партіям, що беруть участь у виборах, різні форми організації власних відносин, починаючи від договорів про ненапад, закінчуючи договорами про співпрацю і блокування", - заявив екс-прем'єр.

Традиційною риторикою Ющенко повідомив, що основним завданням блоку є "широка консолідація демократичних сил України, які здатні не просто прийти до влади, але і створити механізми відповідальності за те, що вони можуть і здатні зробити". "Тому тема консолідації це наріжний камінь нашої філософії. Я буду говорити з всіма, включаючи комуністів, за тими формами [співробітництва], які б примножували українську демократію", - додав він.

Журналістам вдалося витягнути з екс-прем'єра і характеристику того, якими він бачить свої відносини зі стрімко набираючою силу Партією регіонів України. Ющенко сказав: "Я думаю, що нормальні". Він також підтвердив, що продовжує регулярно зустрічатися з головою Верховної Ради Плющем, який є членом НДП-другим учасником блоку ТУНДРА. Зокрема, зі слів екс-прем'єра, така зустріч була в середу.

Глобальні ж перспективи Ющенко бачить тільки через окуляри амбіцій – "задачею номер один" "Нашої України" є виключно створення "першого блоку в парламенті за кількістю депутатських місць".

Про розв'язку, що стрімко наближається, і свої плани лідер "Нашої України" розказав після відкриття під проливним дощем в середу в історичному центрі Києва, на Михайлівській площі, акції художників, назва якої виявилася тезкою передвиборного блоку екс-прем'єра. На білому панно довжиною близько 80 метрів, яке розташоване за пам'ятником княгині Ользі, Ющенко намалював в його верхній правій частині жовту підкову – символ блоку "Наша Україна" і написав: "Щасти тобі, наша Україно. Щиро В.Ющенко", повідомляє Інтерфакс-Україна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування