Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція взяла під охорону родичів серійного вбивці Солтиса

Четвер, 23 серпня 2001, 14:42
Третій день пошуків серійного вбивці Миколи Солтиса не приніс результатів. Поліція в три рази, до $30 тисяч, збільшила винагороду за інформацію, яка дозволить заарештувати 27-річного імігранта з України, що підозрюється в скоєнні вбивств шести найближчих родичів. До пошуків підключено ФБР.

Слідчі отримали вже понад 100 повідомлень про імовірне місцезнаходження Солтиса, але поки це не дозволило направити пошуки вбивці в чітке русло. Досі не прояснилися й причини скоєного злочину.

Новини в розслідуванні вбивств зводяться до дослідження кинутої Солтисом машини. У ній була знайдена не тільки вказівка на те, де він сховав тіло сина, якого захопив у момент втечі – воно знаходилося в картонній коробці на сміттєзвалищі. У записці російською мовою Солтис пояснив, що розправився з рідними за їх надмірну балакучість. Вочевидь, мається на увазі, що дружина і її рідня розказували про домашні проблеми стороннім, повідомляє Інтерфакс-Америка.

За даними слідства, трирічному сину Солтиса були нанесені сильні поранення, імовірно ножеві, аналогічні тим, які призвели до смерті інших родичів. Разом з тілом малюка лежали нові іграшки, якими, на думку детектива Рона Гарверінка, батько заманив дитину в коробку, повідомляє CNN.

Зазначається також, що Солтис знаходився в стресовому стані через відсутність роботи. Як вважають, він страждав на психічні відхилення. Слідчі вважають, що вбивства були скоєні навмисне, і вказують на те, що нормальна людина навряд чи зможе зарізати свого малолітнього сина.

У той же час шериф Сакраменто Лоу Бланас вважає Солтиса "холоднокровним, обачливим вбивцею". Через годину після вбивства п'ятьох родичів Солтис з'явився біля будинку матері, щоб забрати сина. Мати Солтиса заявила поліції, що її син не виказував ніяких ознак трагедії, яка щойно відбулася.

The New York Times повідомляє, що під охорону взяті 12 родичів Солтиса.

У пошуку Солтиса бере участь ФБР. Для отримання інформації про українського імігранта відкрита цілодобова телефонна лінія.

Водночас, як вдалося з'ясувати українській газеті "Факти", ця трагедія з участю Миколи Солтиса могла розігратися ще три роки тому в Україні, коли він, розлютований, кинувся на дружину з сокирою.

Зі слів батька убитої дружини Солтиса Ігоря Наконечного, три роки тому молода сім'я, разом з батьками Миколи, жила в селі Онішковці неподалік від Шумська, Тернопільська область. Одного разу увечері Люба подзвонила до батьків і попросила забрати її, тому що Микола кидався на неї з сокирою. Родичам і міліції вдалося тоді улагодити конфлікт, але Люба з півторамісячним сином Сергієм перебралася до батьків.

Ще до весілля за Миколою була помічена дивна поведінка. Він був досить різким в спілкуванні, а в шафі власного будинку тримав сокиру – за його поясненнями, для самозахисту. З Любою вони прожили 5 років.

До Америки Солтис поїхав три роки тому до свого важко хворого батька, який був при смерті. Зі слів родичів Люби, Микола знущався і над власними батьками.

Наконечні зазначають, що в свій час Миколу не взяли до армії через плоскостопість, а не внаслідок психічного нездоров'я, як стверджує західна преса. В Україні Микола займався пошиттям взуття, яке користувалося великим попитом у односельчан. Але в США він залишився незадіяним. Там він жив не тільки на допомогу, але і на гроші, залишені покійним батьком.

Убиті дядько і тітка Солтиса, яким було за 70, взимку наступного року планували повернутися до України, оскільки хотіли померти на батьківщині.

Читайте також:

Імігрант з України убив свого сина
До пошуків серійного вбивці-імігранта з України залишається прикутою увага всієї Америки. У вівторок він довів кількість своїх жертв до шести. Поліція штату Каліфорнія виявила тіло трирічного сина Миколи Солтиса – Сергія.

Українець шокував Америку
Іміджу багатостраждальної батьківщини нанесено ще один удар. У понеділок 27-річний імігрант з України Микола Солтис скоїв одне з найжорстокіших вбивств за останні декілька років в США: жертвами стала дружина і ще четверо родичів. Після цього він забрав трирічного сина і зник.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:45
Від початку повномасштабного вторгнення в Україні почали виробляти на 40–50% більше РЕБів, ніж раніше – експерт 
11:24
ДБР розслідує вибухи в Миколаєві: при вантаженні боєприпасів загинули бійці ЗСУ
11:20
Жінка, в якої почались перейми на евакуаційному рейсі, дісталася до місця призначення
11:15
За останні три місяці російських дронів на фронті стало щонайменше вдвічі більше – джерела
11:14
У порт великої Одеси вперше з 2022 року зайшов "справжній" контейнеровоз з Китаю
11:05
відеоУ російському Омську горять ємності з нафтопродуктами
11:05
Папа Римський закликав країни, які воюють, сісти за стіл переговорів
11:03
Зеленський зустрівся у Києві з міністром фінансів Британії: говорили про санкції
10:59
Ділки в погонах поліції намагались підзаробити на "колабораціонізмі": вимагали $100 тисяч
10:56
Попри зниження споживання на 10% Україна все ще відчуває дефіцит електроенергії
Усі новини...