Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Квасьневський не бачить причин, щоб вибори-2002 в Україні були недемократичними

Четвер, 23 серпня 2001, 15:50
Польський президент Олександр Квасьневський, який прибув на святкування 10-річчя незалежності України, не бачить причин, щоб вибори в Україні були недемократичними. Він вважає, що парламентські вибори 2002 року дають Україні шанс довести її вірність демократії.

Зі слів президента Польщі, в Україні розвиваються демократичні інститути, які працюють на те, щоб вибори були демократичними. "Якщо буде чесна передвиборна боротьба – будуть і демократичні вибори", - заявив Квасьневський.

Головним досягненням України за 10 років незалежності Квасьневський вважає її утвердження як суверенної держави, побудова нової державної структури, а також налагодження хороших відносин з усіма сусідами.

Основним слабким місцем польський лідер вважає "звичайно, економіку". Однак, додав він, це характерно для всіх країн в період трансформації. Також Квасьневський вважає недоліком те, що в Україні не вдалося досягнути того, щоб суспільство стало більш активним. На думку польського лідера, Україні, як і Польщі, і іншим країнам Східної Європи, потрібен час, щоб створити повноцінне громадянське суспільство.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: