До Кучми скоротилася довіра росіян в 2,5 рази

Четвер, 23 серпня 2001, 18:31
За останні декілька років рівень довіри росіян до українського президента Леоніда Кучми знизився більш ніж у два рази. Так, зараз його діяльність схвалюють 9% громадян РФ, а в листопаді 1997 року таких було 22%. Відповідно сбільшилося і число росіян, які не схвалюють його роботу - 44% зараз проти 31% чотири роки тому.

Про це свідчать дані, які соціологічний фонд "Громадська думка" розповсюдив в четвер за підсумками всеросійських опитувань міських і сільських жителів країни, проведених 18 серпня нинішнього року і в листопаді 1997, в кожному з яких брало участь по 1500 росіян.

Останнє опитування показало, що зараз Кучма симпатичний як політик 12% респондентам, а не викликає симпатії він у 47% опитаних (41% складно визначити своє відношення до нього).

58% росіян вважають, що Росія повинна залишитися збоку і не втручатися в конфлікт Кучми з опозицією. На думку 8% респондентів, Москві потрібно підтримати чинного діючого українського президента, а 13% вважають, що РФ має підтримати опозицію (складно відповісти - 21%).

Природно, що ім'я Кучми часто асоціюється з подіями і загальною ситуацією в Україні (9%): "благополуччя немає на Україні, народ бідує", "вбивство кореспондента на Україні", "заборона на Україні говорити російською мовою", "демонстрації у Києві".

Для 4% росіян Кучма – "просто президент". Така ж частка респондентів (4%) в своїх відповідях згадувала про позицію українського лідера по відношенню до Росії і Заходу: "двурушне відношення до Росії", "кидається між Росією і Заходом", "до Заходу добре налаштований, у НАТО вступити може".

Позитивні відгуки про Кучму містяться у 3% відповідей: "молодець у всіх відносинах", "добра людина".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування