Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Число жертв вибуху на шахті ім.Засядька сягнуло 50

П'ятниця, 24 серпня 2001, 17:05
Ще один шахтар, постраждалий при аварії на шахті імені Засядька, помер в лікарні. Кількість жертв трагедії зросла до 50.

Як повідомляє Міністерство з надзвичайних ситуацій, 38 з тих, що отримали опіки і травми, знаходяться в лікарні, з них 13 – у важкому стані.

У четвер 10 зниклих безвісті гірників були визнані загиблими, з урахуванням пожежі, яка не припиняється, і високої температури в зоні аварії. На поверхні шахти в зоні їх загибелі буде встановлено пам'ятник.

Протягом доби основні зусилля аварійно-рятувальних робіт були направлені на припинення розвитку пожежі та її ліквідацію. Завершено монтаж і підключена доставлена з Польщі установка для виробництва азоту. З вечора четверга почата подача азоту в ізольований обсяг аварійної дільниці. Проводиться контроль за газовим, пиловим і температурним режимом шахти та подальше скорочення обсягів ізольованої дільниці.

У п'ятницю планується похорони одного гірника.

За попереднім висновком експертної комісії, джерелом створення вибухонебезпечної концентрації метано-повітряної суміші виявився вироблений простір, а джерелом запалення – самозагорання вугілля.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування