Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після параду Кучма і Путін ще покаталися по Дніпру

П'ятниця, 24 серпня 2001, 17:52
Президенти України і Росії Леонід Кучма і Володимир Путін після закінчення параду на Майдані Незалежності у Києві в п'ятницю провели неформальну дружню зустріч, стало відомо агентству Інтерфакс-Україна з поінформованих джерел. Зустріч відбулася на катері, який здійснив прогулянку Дніпром, і після її закінчення Путін відправився до аеропорту.

У п'ятницю вранці президенти Росії і України в компанії президента Македонії Бориса Трайковського на центральній площі Києва – Майдані Незалежності – спостерігали за військовим парадом.

На початку урочистостей на великому флагштоку було піднято державний прапор. Зведений військовий оркестр виконав державний Гімн України. Така церемонія пройшла уперше. Потім діти – ровесники незалежної України, які народилися 24 серпня 1991 року, випустили в небо голубів. Потім почесним гостям на центральній трибуні були вручені подарунки.

По Хрещатику пройшли понад 300 одиниць військової техніки, зокрема, дві роти танків, в тому числі нові українські танки Т-34, на гусениці яких були надіті гумові черевики, щоб уникнути псування покриття вулиці. Після військового параду, наймасштабнішого за роки незалежності, по Хрещатику пройшли колони артистів і спортсменів.

У ході військового параду в центрі Києва президента Росії Володимира Путіна особливо зацікавила його "повітряна" частина. Коли в небі над Києвом з'явилися військові машини, Путін помітно пожвавився. Він звернувся до Кучми, який стояв поруч. Коментарі дав також глава українського військового відомства Олександр Кузьмук.

Після параду, ще на трибуні, Володимир Путін поговорив з президентом Македонії Борисом Трайковським.

А напередодні, пізно увечері, в четвер, президент Росії Володимир Путін здійснив прогулянку по Києву. Він пройшов пішки центром міста, де його тепло вітали мешканці столиці України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування