Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Свідок на користь Лазаренка

Понеділок, 27 серпня 2001, 12:03
Стала відомою перша особа, яку, за словами Лазаренка, змушували свідчити проти нього. Тиждень тому каліфорнійський українець пообіцяв назвати людей, з яких під тиском і погрозами вибивали зізнання про причетність екс-прем'єра до вбивств Вадима Гетьмана та Євгена Щербаня". Першим озвався колишній заступник голови державної акціонерної компанії "Хліб України" Андрій Механєв.

Про те, що за допомогою тортур від Механєва слідство добивалося свідчень проти Лазаренка, повідомив українській службі "Німецької хвилі" його адвокат Ігор Грицяк. Однак, "незважаючи на кампанію тиску та погроз щодо фізичного знищення, Андрій Механєв не дав жодних свідчень проти Лазаренка", додав він.

Адвокат колишнього заступника голови компанії "Хліб України" навів приклади тиску та погроз на адресу Механєва під час його ув'язнення в слідчому ізоляторі, а пізніше і в житомирській в'язниці: "Офіцерський чин сказав, що ти поїдеш до житомирської тюрми, де рідко хто виживає. Якщо ти не розкажеш, як ти мочив з Пашею Гетьмана і Щербаня, ти звідти живим не повернешся".

За вісім днів почне роботу сесія Верховної Ради, яка має розглянути подання генпрокурора Потебенька щодо притягнення депутата Лазаренка до відповідальності у справах про вбивство Вадима Гетьмана та Євгена Щербаня.

Читайте також:

"Я не маю жодного відношення до вбивства Є.Щербаня та В. Гетьмана"
"Шановний пане Потебенько, Ваше інтерв‘ю від 18 серпня 2001 р. газеті "Зеркало недели" змусило мене зробити дану заяву, оскільки Вами грубо порушені мої конституційні права, зокрема, конституційна норма про презумпцію невинуватості. Ваша заява – це чергова груба фальсифікація, яка викликана активізацією дій моїх американських адвокатів".

Лазаренко замовив Щербаня і Гетьмана, стверджує генпрокурор
"На початку нової сесії парламенту я передам до Верховної Ради нове подання про дачу згоди на притягнення Павла Лазаренка за організацію вбивства цих людей. Тому що ми повинні це робити по кожному епізоду", - розкриває таємницю раніше обіцяного Потебенько. Генпрокурор також уперше розказав, як Лазаренко виїхав з України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: