Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ДРУГЕ ЗАСІДАННЯ СУДУ У СПРАВІ ЖЕРДИЦЬКОГО ТРИВАЛО МЕНШЕ ГОДИНИ

Понеділок, 27 серпня 2001, 13:11
У Німеччині в понеділок відбулося друге судове засідання у справі колишнього голови правління київського "Градобанку" Віктора Жердицького, яке тривало не більше за годину. Протягом цього часу обвинувачений відповідав на питання суддів щодо його біографії і трудової діяльності.

Зі слів німецького адвоката Жердицького Себастіана Хольтхаузена, продовження процесу призначено на 6 вересня.

Перше засідання суду у справі Жердицького тривало 16 серпня всього 45 хвилин. Німецькі експерти вважають, що цей процес, який проходить в земельному суді міста Хільдесхайм, землі Нижня Саксонія, затягнеться до кінця року.

Підозри слідства в привласненні колишнім керівником "Градобанку" 86 мільйонів марок засновуються на дев'яти епізодах. Однак, всі вони до недавніх пір не могли фігурувати в суді через "закінчення терміну давності". Судді ухвалили рішення про конфіскацію ряду важливих матеріалів, що і дозволило їм відмінити термін давності по одному з епізодів обвинувачення щодо привласнення Віктором Жердицьким 4 мільйонів марок, і почати судовий процес.

Уряд Німеччини перерахував у свій час на рахунки київського "Градобанку" 240 мільйонів марок. У червні 1995 року, як випливає із обвинувального висновку, Жердицький, використавши зфальсифікований договір, перевів частину цієї суми до Лондону на рахунки ним самим створеної фірми, а потім переправив гроші з Лондона до німецького Касселя в банківську структуру, що спеціалізується на видачі кредитів. "Провізійні гонорари" за ці кредити, судячи з усього, йшли прямо в кишеню Жердицькому, стверджують ЗМІ.

Віктору Жердицькому загрожує в Німеччині 5 років в'язниці. Однак, якщо в суді спливуть обтяжуючі моменти, то він може бути засуджений на 10 років.

РІА "Новости"

Жердицький залишився сам на сам з Фемідою
Після заочного засудження Лазаренка в Швейцарії тепер вже друга сторінка в історії закордонних судових процесів над високопосадовими українцями буде відкрита в четвер. У земельному суді міста Хільдесхайм почнеться суд над колишнім главою "Градобанку" Віктором Жердицьким.

Жердицький провів у суді 45 хвилин
Як визнав представник суду Міхаєль Маєрламб, "це дійсне, дуже особливий процес, передусім через те, що перед німецьким судом з'явився член парламенту іншої країни". Зі слів адвоката українського парламентарія Бертрама Бернера, його підзахистний не має наміру визнавати свою провину. Однак, зазначив адвокат, це не виключає, що деякі факти в обвинуваченні відповідають дійсності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування