Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПРП протестує проти ініціативи Суркіса – введення уроків футболу

Понеділок, 27 серпня 2001, 17:55
Введення нової дисципліни – футболу – в середніх школах України є "продовженням авторитарної радянської системи моделі школи", вважає партія "Реформи і Порядок". У зв'язку з цим лідер ПРП Віктор Пинзеник направив в понеділок листа прем'єр-міністру України Анатолію Кінаху.

"Реформи і Порядок" просить главу українського уряду висловити свою позицію щодо даної ініціативи. Зокрема, ПРП цікавиться, за які кошти буде здійснюватися підготовка введення цього предмета, як будуть готуватися фахівці з дисципліни "футбол", як буде здійснюватися фінансування і викладання предмета. ПРП також задає прем'єру питання, як будуть оцінюватися успішність з даного предмету дівчат, чи будуть оцінюватися теоретичні знання з цієї дисципліни, як бути тим учням, що за станом здоров'я звільнені від відвідування уроків фізкультури.

З ініціативою введення уроків футболу в школах виступив президент Федерації футболу України, почесний президент "Динамо" (Київ) і один з лідерів СДПУ(О) Григорій Суркіс. Міністерство освіти, очолюване членом СДПУ(О) Василем Кременем, підтримало цю ідею.

Як передбачається, в школах з 1 вересня буде не менше 3-х уроків фізкультури на тиждень, один з яких – "футбольний". До кінця року Федерація футболу планує передати до шкіл 100 тисяч штук м'ячів. Крім того, ФФУ займається питанням збільшення випусків футбольних м'ячів на одному з вітчизняних підприємств.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування