Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Убогість у Versace

Вівторок, 28 серпня 2001, 18:11
380 гривень – такий місячний посадовий оклад постановою уряду встановлений "тіньовому прем'єру" – державному секретарю Кабінету міністрів України. Ще менше, ніж Яцубі – рівно на 10 гривень – відведено державним секретарям міністерств.

Першому і простим заступникам Яцуби встановлено 375 і 370 гривень відповідно, передає Інтерфакс-Україна. Найскладніше заступникам держсекретарів міністерств – 340 і 330 гривень окладу на місяць.

Кінах також потурбувався про своє безпосереднє оточення – у вівторок були збільшені оклади керівника служби прем'єр-міністра: з 330 гривень на місяць до 370, і керівника групи радників прем'єра – з 330 гривень до 360. Нині на цих двох посадах трудяться колишні підлеглі Кінаха – віце-президенти УСПП.

Єдине, що має тішити високопосадового чиновника на шляху до бухгалтерії в день зарплати – це відсутність дискримінації. Убогість у виконавчій гілці влади поголовна – у міністра в Україні оклад становить 380 гривень, оклад першого віце-прем'єра – 400 гривень, віце-прем'єра –390 гривень.

Щоправда, на руки вони отримують рази в два більше – у вівторок прем'єр встановив міністрам і держсекретареві Кабміну разом із заступниками надбавки за особливий характер роботи і інтенсивність праці в розмірі 90% (в порядку, визначеному розпорядженням Кабінету міністрів від 4 липня 1995 року №414). Держсекретарі міністерств і їх заступники будуть отримувати понад встановленого в розмірі 90% посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг.

Отримуючи 150 доларів в місяць, вищі державні персони України переплюнули навіть білоруського Лукашенка, який, здавалося б, встановив світовий рекорд – трохи більше 2000 доларів річного прибутку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...