"Індустріальний союз Донбасу" та "Газпром" будуть спільно експлуатувати Харцизький трубний

Вівторок, 28 серпня 2001, 21:39
Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" та РАТ "Газпром" створять корпорацію для спільного використання потужностей ВАТ "Харцизький трубний завод" і продаж труб його виробництва, повідомив голова Фонду держмайна Олександр Бондар журналістам у вівторок.

З його слів, це передбачено бізнес-планом корпорації "ІСД", наданим Фонду під час проведення конкурсу з продажу держпакету акцій ХТЗ в розмірі 76% статутного фонду. При цьому Бондар підкреслив, що "Газпром" зазделегідь попередив ФДМУ про те, що не братиме участі в цьому конкурсі.

Однак Бондар також повідомив, що Печерський районний суд Києва заборонив Фонду держмайна України здійснювати будь-які дії з державним пакетом акцій Харцизького трубного в розмірі 76% акцій. З його слів, суд ухвалив таке рішення за позовом однієї з акціонерок ВАТ "ХТЗ", що опротестувала рішення конкурсної комісії про недопущення Полтавського гірничо-збагачувального комбінату до участі в конкурсі.

Як підкреслив Бондар, дане рішення суду вже не може вплинути на результати конкурсу, оскільки вони були вже підведені, а тільки зсуне терміни перерахування коштів до бюджету.

За умовами конкурсу, переможець має сплатити вартість пакету протягом двох місяців, однак переможець конкурсу – компанія ІСД, що запропонувала за 76% держпакету акцій ХТЗ 126 млн. грн., планувала достроково заплатити Фонду.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

"Індустріальний союз Донбасу" виграв конкурс з продажу Харцизького трубного заводу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування