Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Александрова вбили через помилку – його переплутали

Середа, 29 серпня 2001, 13:33
У абсолютній неоригінальності розписалася українська прокуратура. Вбивці Александрова, згідно з основною версією, прийняли журналіста за одного зі співробітників юридичного бюро компанії "ТОР" – прямо як в історії з Гонгадзе, якого, як вважає слідство, найімовірніше, просто убили наркомани.

Про те, що прокуратура називає вбивство Александрова "випадковою помилкою", в середу повідомив у відкритому листі син загиблого журналіста Олексій. 27 серпня, пише він, "представники прокуратури конфіденційно повідомили мамі, що вбивця ніби прийняв батька за одного зі співробітників юрбюро компанії ІРТК "ТОР". Олексій Александров переконаний в умисному приховуванні слідством істинних причин злочину.

Він також дивується, чому спочатку кримінальна справа була відкрита за статтєю "хуліганство", і міліція з прокуратурою з першого дня наполягають на тому, що вбивство не має під собою політичного підгрунтя.

У відповідь на заяву представників Донецької облпрокуратури і керівництва Генпрокуратури, що вбивця вже арештований і дає свідчення, а злочин взагалі не пов'язаний з професійною діяльністю, Олексій Александров заявив, що "правоохоронні органи з самого початку готували подібного "обвинуваченого", щоб відвести увагу громадськості від професійної діяльності батька, який останнім часом випустив в ефір серію передач про корумпованість влади, і за всім відомостями готував подібні передачі і далі".

Вбивство батька "планували дуже серйозно і вельми серйозні люди, які врахували всі дрібниці", передає слова Олексія Александрова Інтерфакс-Україна. Професійна діяльність журналіста зачіпала і місцеве, і обласне керівництво, вказує його син. У відкритому листі він також нагадує, що в прокуратуру через адвоката А.Глотова сім'я передала лист, "в якому невідомий автор детально, називаючи імена, розказував, що батько останнім часом готував до ефіру матеріал про зв'язок великих керівників області і криміналітету, а також говорив, що у батька залишилися відеозаписи, комп'ютерні дискети з фото, аудіозаписи останніх посиділок цих, відомих всім, людей".

Олексій Александров також повідомив, що 20 серпня разом з дружиною він відвідав посольство США у Києві, "де в бесіді з радником з політичних питань Джейсоном Хайландом просили про допомогу і можливе сприяння слідству". "І ось протягом тижня прокуратура заявляє про ніби вбивцю, до речі, не називаючи ані його імені, ані мотиву злочину, ані подробиць справи, – зазначає Олексій Александров. – Оперативність вражаюча! Дивує тільки непрофесіоналізм вбивці, адже навіть якщо він і помилився, то повинен був хоч би спробувати виправити помилку".

Читайте також:

Александрова вбили не через журналістику
Затримано одного з виконавців убивства слов'янського журналіста, директора телерадіокомпанії "ТОР" Ігоря Александрова, повідомив народний депутат Юрій Кармазін. З його слів, злочин розкрито, а підозрюваний дає зізнавальні покази.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: