Аmnesty Іnternational обіцяє й надалі вимагати незалежного розслідування справи Гонгадзе

Четвер, 30 серпня 2001, 12:10
Організація Аmnesty Іnternational досі не отримала від українських властей чіткої відповіді на запити щодо обставин зникнення та смерті Георгія Гонгадзе. Тому міжнародні правозахисники й надалі вимагатимуть від України незалежного розслідування зникнення журналіста.

До роковин зникнення Георгія Гонгадзе – на 16 вересня 2001 – Аmnesty Іnternational планує низку заходів, не заглиблюючись у подробиці, повідомив експерт організації Герд Домер. За його словами, Аmnesty Іnternational також намагається дізнатися про долю зниклого українського журналіста з інших джерел.

29 серпня у світі відзначався міжнародний день пропалих безвісти. У розповсюдженій з цього приводу заяві Аmnesty Іnternational міститься заклик до урядів країн світу з'ясувати долі зниклих за допомогою незалежних слідчих комісій та притягти винних до відповідальності. Загалом відомо про майже 46 тисяч випадків зникнення людей у 30 країнах світу. В Європі за кількістю пропалих безвісти лідирують країни балканського регіону, Росія, Білорусь, Україна та Туреччина.

Українська служба радіо "Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування