Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У новому парламенті будуть КПУ, СДПУ(О), СПУ, Зелені, ТУНДРА, "Яблуко" і "Наша Україна"

Четвер, 30 серпня 2001, 14:27
Лідером симпатій виборців України залишається Комуністична партія України, за яку готові проголосувати 24,7% виборців. Про це повідомив на прес-конференції у Києві Ігор Дементьєв, президент фонду "Свобода", який опитав 1,2 тисячі громадян України з 19 по 23 серпня.

Услід за КПУ рейтинг партій виглядає так:
2) Соціал-демократична партія України (об'єднана) - 7,4%;
3) Соціалістична партія - 6,1%;
4) Партія зелених - 4,7%;
5) Народний Рух України - 4,4%;
6) "Батьківщина" - 4,1%;
7) "Яблуко" - 3,8%;
8) Народно-демократична партія - 3,3%;
9) УНА-УНСО - 2,7%;
10) ПСПУ - 2,5%;
11) "Реформи і порядок" - 2,3%;
12) Український Народний Рух - 2,3%;
13) "Трудова Україна" - 2,1%;
14) Партія регіонів - 1,7%;
15) Аграрна партія - 1,6%;
16) "Демократичний союз" - 1,5%.

У дослідженні передвиборчих блоків, зі слів керівника фонду "Свобода", на першому місці опинився "Блок Ющенка" (Дементьєв зазначив, що Фонд свідомо не використав назву "Наша Україна", оскільки вона поки недостатньо асоціюється з екс-прем'єром). Він набрав 9,2%.

На третьому місці – ТУНДРА з 7,6%.
На четвертому блок "Яблуко" - 4,3%.
Згідно з даними опитування, 4%-й бар'єр не долають блок НРУ-УНР-ПРП-КУН, ПЗУ і "Батьківщина".

Коментуючи отримані результати, Дементьєв зазначив, що "блок Ющенка" виявився "більш привабливим" в "національній ніші", ніж блок НРУ-УНР-ПРП-КУН при тому, що сам екс-прем'єр поки не робив практично жодних кроків. При цьому
президент фонду "Свобода" припускає, що партії, які потенційно можуть увійти до "блоку Ющенка", можуть згодом перестати існувати як окремі структури.

Дементьєв не виключає, що рейтинг "блоку Ющенка" може знизиться через зростання рейтингу Кінаха. А входження чинного прем'єра в будь-який блок може істотно його посилити.

Говорячи про блок ТУНДРА, Дементьєв зазначив, що він замінив СДПУ (О) як партію влади, забравши у об'єднаних соціал-демократів значну частину електорату – незважаючи на те, що вони залишаються однією з найвагоміших політичних сил. Ес-декам же Дементьєв порадив використати нові іміджмейкерські ходи.

А загалом на виборах-2002, на його думку, будуть представлені чотири електоральних ніші – "ліві", "національні", "партія влади" і "ліберально-демократичні".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування