Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна: є європейський рекорд…

Четвер, 30 серпня 2001, 15:49
Все зрозуміло, це така сумна гра: в Україні скоюють злочини проти журналістів, "Репортери без кордонів" пишуть листи протесту Кучмі, проходить з місяць-півтора, і все починається знову. В результаті, констатував в черговому посланні "гаранту" генсек "Репортерів" Робер Менар, ситуація в Україні з нападом на журналістів не має аналогів в Європі.

"Тільки 2001 року 2 журналісти були убиті, на вісьмох скоєні напади, 2 з яких призвели до важких наслідків", - повідомляє Менар Кучмі. Лист, датований 29 серпня, направлено на ім'я "гаранта" в зв'язку з побиттям співробітника луганської телекомпанії "Ефір-1" Олексія Мовсесяна.

"Ми просимо Вас покласти край цьому насильству проти преси", - йдеться в листі.
"Репортери без кордонів" нагадують, що 3 липня було побито генерального директора телекомпанії "ТОР" Ігоря Александрова, що помер від отриманих травм. У Луганську було убито видавця газети "XXI вік" Олега Бреуса.

Телеоператора компанії "Ефір-1" Олексія Мовсесяна було побито невідомими близько півночі в ніч на 27 серпня в місцевому парку, коли сталася колотнеча між групами молодих людей.

З важкою черепно-мозковою травмою, пошкодженнями легенів журналіста в коматозному стані доставлено до реанімаційного відділення обласної лікарні. Він без свідомості, його стан оцінюється як стабільно важкий.

Читайте також:

Аmnesty Іnternational обіцяє і далі вимагати незалежного розслідування справи Гонгадзе
Організація Аmnesty Іnternational досі не отримала від української влади чіткої відповіді на запити щодо обставин зникнення і смерті Георгія Гонгадзе. Тому міжнародні правозахисники і далі будуть вимагати від України незалежного розслідування зникнення журналіста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...