США надають допомогу у зв’язку із вибухом на шахті ім. Засядька

Четвер, 30 серпня 2001, 18:45
Уряд Сполучених Штатів Америки надав чотирьом лікарням, де знаходяться постраждалі від вибуху на шахті ім. Засядька, медичне устаткування, матеріали та ліки на суму 61 тисяча доларів. Допомогу надано у відповідь на прохання уряду України.

Першу партію медичного обладнання на суму 36 тисяч доларів було організовано відділом оборонного співробітництва Посольства США в Україні і доставлено у Донецьк через два дні після вибуху американським військовим літаком з Німеччини.

Крім медичного обладнання Посольство США додатково надає із свого спеціального фонду невідкладної допомоги медичні матеріали та ліки на суму 25 тисяч доларів.

Надана допомога включає три дефібрилятори, чотири ларингоскопи, переносні вентилятори, інфузомати, анестезіологічне обладнання, ліжка, матраци та спеціальні фармацевтичні препарати.

Минулого року уряд США надав допомогу на 25 тисяч доларів постраждалим від вибуху на шахті ім. Баракова і один мільйон доларів на дворічну програму з підвищення безпеки шахт в Україні. Програма передбачає закупівлю і доставку спеціального обладнання для пилоподавлення та виявлення метану. Шість комплектів такого устаткування вже привезені та встановлені, а ще 24 комплекти буде доставлено у наступні місяці.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування