Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма вперше розкритикував Кінаха

Четвер, 30 серпня 2001, 19:27
У четвер новий український прем'єр дізнався, що значить знаходиться перед Кучмою, який лає свого головного підлеглого перед широким загалом. "Гарант" обурився, чому уряд так і не провів податкової реформи і тепер головний фінансовий документ країни на 2002 рік доведеться готувати на старій базі.

"У мене немає підстав для оптимізму в оцінках роботи, пов'язаної з підготовкою держбюджету", - заявив Кучма в четвер на нараді у Києві з питань підготовки держбюджету-2002. Він незадоволений, що в проекті залишилася нереалізована ідея, записана в бюджетному посланні - провести розрахунки бюджету на наступний рік на новій податковій основі.

"Третій рік ми спільно декларуємо необхідність розрубати цей Гордієв вузол, від якого великою мірою залежить конкурентоспроможність вітчизняної економіки, зниження її тінізації, зростання реальних прибутків населення, але віз і нині там, прогресу поки не бачимо", - сказав Кучма, при цьому - дивно - він читав з папірця.

Зі слів Кучми, провина Кабінету міністрів полягає в тому, що він не займає послідовної позиції в цьому питанні, не працює належним чином, передає Інтерфакс-Україна.

Висловивши думку, що однією з причин відставки попереднього уряду стала його неконструктивна позиція в проведенні, передусім, податкової реформи, глава держави зазначив, що зараз повторюється така ж ситуація.

При цьому, зі слів президента, українське керівництво не має права нічого не робити, коли йдеться про зниження податкового тиску на фоні тих процесів, які відбуваються в більшості країн світу, зокрема, в Росії.

Кучма підкреслив, що в цей час у РФ значно нижчі темпи економічного зростання, однак російський бюджет виконується із значним перевиконанням. Зі слів президента, це досягнуто внаслідок рішучих і послідовних дій уряду і парламенту Росії в зниженні податкового тиску.

Він також підкреслив, що з січня 2002 року в Росії знизяться майже на третину ставки податку на прибуток підприємств - до 24%. У зв'язку з цим, глава держави задав риторичне питання, як в такій ситуації Україна буде забезпечувати конкурентоспроможність своїх товарів на російському ринку.

Звертаючись до прем'єр-міністра Кінаха, президент доручив йому, щоб в уряді був розроблений чіткий і узгоджений з Верховною Радою план виходу з ситуації, що склалася в цей час по проведенню податкової реформи.

"Пояснення про те, що зниження податкового тиску переноситься на 2003 рік, не прийматиму", - зазначив Кучма, помітивши, що подібні пояснення не прийме і українська економіка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
21:33
Усіх абонентів у Києві, Одесі та Хмельницькому заживили, у Харкові діють обмеження – Міненерго
21:22
Єврокомісар вважає, що вступ України в ЄС не спричинить значних фінансових проблем
21:14
Єврокомісія пропонує санкції проти суден, які перевозять військову техніку з КНДР до РФ – Reuters
Усі новини...