Проти Тутерова, який загрожував журналістам, не буде порушено карної справи

Четвер, 30 серпня 2001, 21:01
Кримська міліція не буде порушувати кримінальну справу відносно в.о. віце-прем'єра уряду Криму Володимира Тутерова, який погрожував двом кримським журналісткам, в зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину.

Шеф-редактор програми "12 хвилин новин" ГТК "Крим" Олена Рожен і голова Кримської асоціації вільних журналістів Ліля Буджурова звернулися до Головного управління СБУ в Криму і Головного управління МВС України в Криму в зв'язку з тим, що Тутеров загрожував їм.

Як повідомили в Центрі суспільних зв'язків ГУ МВС України в Криму, міліція провела перевірку. Після допиту всіх учасників конфлікту прийнята постанова про відмову в порушенні карної справи внаслідок відсутності складу злочину в діях Тутерова, якому було рекомендовано принести свої вибачення журналісткам.

При цьому Тутерову пояснили, що, у випадку його незгоди з позицією авторів матеріалів, він має право звернутися до суду для розв'язання питання в цивільному порядку, а виклик до себе журналісток для звіту виглядає дивним, оскільки вони непідзвітні Раді міністрів автономії.

При цьому, відзначає ЦСЗ, якщо одна з сторін вважає свої претензії незадоволеними рішенням у справі, кожна з них має право відстоювати свої інтереси в судовому порядку.

ЦСЗ нагадує, що позицію лояльного ставлення до преси в забезпеченні свободи слова і прав журналістів отримувати інформацію і розповсюджувати її підтвердив і прем'єр-міністр Криму Валерій Горбатов на спеціальному засіданні Ради міністрів автономії. Це засідання було присвячене питанню зміцнення взаємодії органів виконавчої влади із ЗМІ, що, на думку кримської міліції, свідчить про конструктивну позицію керівництва Радміну, готовності до відкритої співпраці з пресою.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News