Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Криму розпочинається саміт "Україна-ЄС"

Понеділок, 10 вересня 2001, 12:46
Сьогодні в Ялті відкривається саміт "Україна - Європейський Союз".
Як очікують, на саміт, що відбуватиметься у Лівадійському палаці, прибудуть прем'єр-міністр та міністр закордонних справ Бельгії, яка зараз головує в Євросоюзі, а також представник Союзу з питань зовнішньої політики і безпеки Хав'єр Солана і голова Єврокомісії Романо Проді.

Очікують, що учасники саміту прибудуть до Криму ввечері 10 вересня, а основні заходи заплановані на першу половину вівторка – інформує Українська служба BBC.

На порядку денному переговорів - запровадження угоди про партнерство і співробітництво України з ЄС, співпраця в галузях юстиції та внутрішніх справ, енергетиці та охорони довкілля.

Як заявив директор департаменту МЗС України з європейської інтеграції Євген Перелигін кореспонденту Німецької хвилі, в Ялті буде ухвалене політичне рішення щодо подальшої співпраці України та Євросоюзу.

Однак, як вважає політолог Володимир Полохало, знакова підтримка "режимом Кучми" Олександра Лукашенка на виборах президента Білорусі, значні порушення прав людини та свободи слова в Україні і узалежнення президентом Кучмою темпів євроінтеграції держави від думки Росії свідчать про те, що зустріч в Ялті не стане історичним кроком до Європи.

"Скоріше за все, цей саміт підтримає певну видимість того, що Європа зацікавлена сьогодні в Україні. Офіційна Україна теж, з метою легітимації свого політичного режиму, грає в цю гру, яка називається європейська інтеграція, європейський вибір".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування