"Прошу пред'явити звинувачення та притягнути до відповідальності Кучму, Литвина..."

Понеділок, 10 вересня 2001, 17:41
Генеральному прокурору України
ПОТЕБЕНЬКУ М.О.

ГОНГАДЗЕ Олександри Теодорівни

Заява
/на підставі ст.24 Конституції та ст.13 КПК України про притягнення до кримінальної відповідальності громадян, винних в загибелі мого сина
Георгія ГОНГАДЗЕ/

У зв'язку із зникненням 16.09 2000 в м. Києві мого сина, Георгія Руслановича Гонгадзе, що визнано світом як навмисне знищення "незручного" для діючої в Україні влади журналіста, та порушенням кримінальної справи № 60-1241 за ознаками ст.94 КК України /про навмисне вбивство/ прошу пред'явити звинувачення та притягнути до відповідальності по вказаній справі громадян КУЧМУ Леоніда Даниловича / обраний і працює Президентом України/, ЛИТВИНА Володимира Михайловича /працює головою адміністрації Президента України/ та КРАВЧЕНКА Юрія Федоровича /працював на той час міністром МВС України, тепер – директор інституту МАУП/.

Про причетність вказаних осіб до зникнення /та знищення!/ мого сина заявив 28.11.2000р. на сесі Верховної ради України народний депутат України Мороз О.О., оголосивши заяву фракції виборчого блоку Соціалістичної та Селянської партій України "Лівий центр" та оприлюднивши на прес-конференції у ВРУ записи, зроблені майором служби охорони президента МЕЛЬНИЧЕНКОМ М.І.

Лише єдиний з винуватців загибелі мого сина /Литвин В.М./ спромігся негайно звернутися до суду з заявою про наклеп, проте розвитку цей демарш не отримав з об'єктивних причин /як і "спростування" керівництва СБУ про неможливість запису розмов Президента в його кабінеті!/, а після цього кілька місяців громадяни України були позбавлені можливості бачити цього пана на телеекрані…

В заяві майора запасу СБУ МЕЛЬНИЧЕНКА М.І. від 16.11 2000 р. /продемонстровані на засіданні ВРУ 14.12. 2000/ йдеться про доручення КУЧМИ Л.Д. міністру МВС КРАВЧЕНКУ Ю.Ф. на викрадання мого сина" за критичні статті щодо президента Кучми Л.Д. та його оточення" /та про фальсифікацію за вказікою КУЧМИ Л.Д. президентських виборів 1999 року та квітневого референдуму про внесення змін до Конституції України/ - поки що цього /як і достовірності зроблених записів у кабінеті Президента щодо долі мого сина/ ніхто у встановленому порядку не спростував.

У подальших поясненнях та заявах майора Мельниченка М.І. /в тому числі і в поясненнях від 7.12.2000 року членам тимчасової слідчої комісії ВРУ з дотриманням вимог чинного КПК України!/ знов стверджується про причетність вказаних громадян до загибелі мого сина. У виступах народних депутатів С. ГОЛОВАТОГО, Г. ОМЕЛЬЧЕНКА, Ю. КАРМАЗІНА та багатьох інших, у зверненнях на засіданнях сесії ВРУ, ТСК ВРУ та інш., повторювалися звинувачення у загибелі Георгія на адресу вказаних осіб - вони залишилися неспростованими, а вказані особи – непритягнутими до кримінальної відповідальності .

Допитані Генпрокуратурою в якості свідків громадяни КУМЧА.Л.Д., ЛИТВИН В.М. ТА КРАВЧЕНКО Ю.Ф. заперечили свою причетність до вказаного злочину /дивним виявилося б протилежне!/, проте зусилля генпрокуратури були скеровані не на доведення іх вини у скоєному, чи на спростування записів майора МЕЛЬНИЧЕНКА М.І., а на підтримання невизначеності хиткої "рівноваги", що склалася, начебто через відсутність в Україні самого майора та його записів…

А тим часом влітку цього року, перебуваючи у США, ЛИТВИН В.М. з вишуканою зухвалістю заявив /в якості власного виправдання!/, що "справа Гонгадзе" в Україні вже майже нікого не цікавить, а Президент КУЧМА Л.Д. під час святкування 10-річчя Незалежності України взявся розмірковувати перед телекамерами, що вибори Президента у1999 він виграв, а тому загрози для нього особисто журанліст Г. ГОНГАДЗЕ не представляв, щоб замовляти його вбивство…

/Дуже красномовне зізнання КУЧМИ Л.Д. – була б загроза викриття фальсифікації виборів - були б підстави для вбивства!/, а хто довів, що у мого сина рік тому не було такої інформації та доказів?/.

Про висловлення з цього приводу гр-на КРАВЧЕНКА Ю.Ф. промовчу - достатньо об'яв у ЗМІ про призначення його Уповноваженим ВРУ з справ людини /1 квітня цього року/ та директором Інституту права МАУП /1 вересня цього року/ - лише дивуюсь, чому професорсько-викладацький склад цього інституту в той же день не подав у відставку?

Враховуючи наведене і те, що в розпорядженні генеральної прокуратури України було достатньо можливостей та часу для спростування та обвинувачень м-ра МЕЛЬНИЧЕНКА М.І. щодо причетності названих громадян до зникнення та вбивства мого сина, проте цього вона не спромоглася зробити /бо весь цивілізований світ визнав достовірність записів майора в кабінеті Президента!/, прошу пред'явити звинувачення громадянам КУЧМІ.Л.Д., ЛИТВИНУ В.М. І КРАВЧЕНКУ Ю.Ф. у викраданні та вбивстві мого сина, Георгія ГОНГАДЗЕ, та притягнути їх за скоєне до кримінальної відповідальності за ст. 115 част.2 КК України.

Про кримінальну відповідальність по ст. 383 КК України за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину попереджена.

Гонгадзе О.Т., 8.09.01


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...