Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Для ЄС Україна - ключова країна по транспортуванню енергоносіїв в Європу

Вівторок, 11 вересня 2001, 15:46
Україна розглядається як ключова країна по транспортуванню енергоносіїв в Європу, заявив голова Ради ЄС Гі Вергофстадт на спільній прес-конференції за підсумками ялтинського саміту "Україна - ЄС".

А президент України Кучма, заявив, що пропонує ЄС взяти участь у приватизації українських газопроводів. Сторони погодилися, що енергетична ефективність і розвиток відновної енергетики повинні вже найближчим часом стати найважливішим напрямком співпраці України й ЄС.

Учасники саміту у ході спілкування з журналістами також визнали важливість лібералізації ринку послуг транзиту енергоносіїв в Україні, яка в свою чергу підтвердила, що буде продовжувати свою політику приватизації і реструктуризації енергетичного сектора.

Також від України надійшла пропозиція про використання української транспортної авіації європейськими силами швидкого реагування. Пропозиція надійшла від Леоніда Кучми.

А голова Єврокоміссії Романо Проді у ході прес-конференції зазначив, що ЄС тісно співпрацює з Україною у цій сфері, зокрема, при урегулюванні криз. Учасники саміту констатували, що Україна може бути запрошена до участі в операціях, які проводить ЄС.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування