У Львові заборонили проведення мітингу-реквієму пам'яті Георгія Гонгадзе

Середа, 12 вересня 2001, 13:28
Місцевий суд Галицького району Львова заборонив проведення 15-16 вересня у центральній частині міста мітингу-реквієму, приуроченого до річниці зникнення журналіста Георгія Гонгадзе.

З поданням про обмеження прав громадян на збори, які гарантуються ст. 39 Конституції України, до суду звернувся міський виконавчий комітет Львівської міськради, посилаючись на те, що організатори мітингу допустили помилки в оформленні заявки про мітинг.

У центральній частині Львова 15 вересня відбудуться масові заходи, пов'язані з святкуванням Дня міста. Тому, зі слів представника Львівського міськвиконкому Надії Шевчук, проведення паралельного заходу під час масового збору людей може спровокувати інциденти на політичному або ідеологічному грунті.

Після оголошення рішення суду перший секретар Львівського обласного комітету Соціалістичної партії України, яка подавала заявку на проведення мітингу, Віктор Савченко, заявив журналістам, що рішення суду не стало для нього несподіванкою.

Зі слів Савченка, соціалісти все одно відмітять цю скорботну дату в тому ж місці, але не будуть проводити ніяких дій, лише вшанують журналіста мовчанням.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування