В Києві посилені заходи з забезпечення безпеки

Середа, 12 вересня 2001, 16:06
В Києві пройшло екстрене двогодинне засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому було схвалено заходи, направлені на попередження і посилення роботи з боротьби з тероризмом в країні.

Секретар РНБО Євген Марчук повідомив, що його учасники розробили близько "півтора десятки" невідкладних заходів з попередження тероризму в країні, зокрема політико-правових і міжнародно-правових. Всім службам доручається посилити контроль за сферами своєї роботи і безпеки стратегічно важливих об'єктів, а також об'єктів підвищеної безпеки.

Прийняте рішення про створення Центру управління кризовими ситуаціями і розробки механізмів міжвідомчого контролю за цим центром. Учасники РНБО ухвалили рішення провести "інвентаризацію всіх небезпечних і стратегічно важливих об'єктів", зокрема, вирішено провести на цих об'єктах навчання.

Буде посилено безпеку аеропортів, контроль за пропуском пасажирів і вантажів на територію аеропортів.

На засіданні президент Кучма доручив вести постійний моніторинг валютного курсу для недопущення кризи, подібної 1998 року, доручив виявляти фінансові махінації і факти спекуляції на курсі валют.

Разом з тим, з його слів, реальної загрози економіці України від того, що відбулося в США, немає. Немає в країні і причин для тривоги з приводу загрози тероризму. "Ситуація повністю під контролем", - заявив Марчук.

Він закликав журналістів і власників телеканалів відмовитися від трансляцій фільмів, які розкривають технологію дій терористів. Аргументуючи своє прохання, Марчук зазначив, що, терористи вСША використали "сценарій відеофільму одного з відомих режисерів".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування