Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АМЕРИКАНЦІ ГОТОВІ БОМБИТИ П'ЯТЬ КРАЇН. ТАБОРИ БЕН ЛАДЕНА ПОРОЖНІ

П'ятниця, 14 вересня 2001, 10:36
Аналітики Пентагону пропонують починати військові операції з тривалих бомбових ударів, спочатку місць укриття бен Ладена в Афганістані, повідомляє джерело в уряді. Якщо це виявиться нерезультативним, бомбових ударів зазнає армія правлячого Талібану, режиму, який укриває бен Ладена останні п'ять років.

"Це якраз те, що президент мав на увазі, коли казав, що США готові дати відсіч і терористам і тим, хто їх укриває", говорить джерело.

Зараз, за даними американської розвідки, військові табори Усами бен Ладена в Афганістані і інших країнах Ближнього Сходу практично пороржні.

США намагалися розпочати переговори з Талібаном на початку цього року для видачі бен Ладена, говорить інше джерело.

Декілька військових кажуть, що Пентагон також планує кілька спеціальних військових операцій, націлених на місця укриття терористів в Афганістані, Йемені, Судані, Пакистані і Алжірі. Крім того, Пентагон збирається використати безпілотні літаки для того, щоб забезпечувати практично безперервне спостереження за цими районами.

"Ситуація змінилася. Я не думаю, що американський народ чекає на слабку реакцію", - сказав один високопоставлений співрозмовник газети.

Одним з чинників, що стримували військову активність раніше, була доктрина нульових втрат з боку США. Це не давало можливості Пентагону використати сухопутні війська і призвело до використання ракет. Однак ряд ударів по об'єктах на території Афганістану і Судана, приблизно пов'язаних з бен Ладеном, зазнали критики і не призвели до результатів.

Джордж Буш і його радники готові розглянути використання наземних сил, зокрема, спеціальні сили. У той же час, військові визнають, що планування акцій Пентагона знаходиться на ранній стадії. Вони стверджують, що ще не визначені специфічні цілі, військові сили не отримали наказ.

The Washington Post

* БЕН ЛАДЕН Є ГОЛОВНИМ ПІДОЗРЮВАНИМ. БУШ МОЖЕ САМОСТІЙНО ПОЧАТИ ВІЙНУ
* П'ятеро пожежників знайдені під завалами неушкодженими
* НА ЧОТИРЬОХ ЛІТАКАХ, ЯКІ РОЗБИЛИСЯ, БУЛО 18 ТЕРОРИСТІВ
* Усама бен Ладен – на півдні Афганістану в Кандагарі. Лідер "Талібану" захищає терориста
* Сполученим Штатам оголосили війну, вважає Буш
* Вибух в Нью-Йорку було видно в космосі. Через пил американцям загрожує сплеск респіраторних захворювань
* СЕРЕД ЖЕРТВ ТЕРАКТУ МОЖЕ ВИЯВИТИСЯ УКРАЇНСЬКИЙ ГРОМАДЯНИН
* ОДИН З ДВОХ УГОНЩИКІВ ЖИВИЙ І СПІВПРАЦЮЄ З ФБР
* Список жертв американської трагедії
* Відкрився повітряний простір США
* Пакистан не проводив переговорів з талібами
* У Пентагоні загинуло 190 осіб, підтверджене число жертв терактів в Нью-Йорку – 94 людини, зникло безвісти – понад 4700
* ІРАК ПОВІДОМЛЯЄ ПРО БОМБАРДУВАННЯ СВОЇХ ТЕРИТОРІЙ. США І ВЕЛИКОБРИТАНІЯ ВІДМЕЖОВУЮТЬСЯ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування