США готується почати призов резервістів

П'ятниця, 14 вересня 2001, 10:42
Найближчим часом США почнуть призов на активну військову службу резервістів. Зараз в Лос-Анджелесі у військово-призовних пунктах вже шикуються величезні черги. Багато кажуть, що вирішили змінити цивільний одяг на військову форму після того, як побачили жахи трагедії, яка приголомшила Америку. Більшість бажаючих попасти в армію – студенти. Зараз комісія з набору з'ясовує, в яких військах хочуть служити резервісти і в якій якості. У Пентагоні кажуть, що спочатку перевага буде віддаватися фахівцям. Ідеться про пілотів військових літаків, авіамехаників, військових і військових авіадиспетчерів, яких планується задіяти для здійснення бойових операцій американських ВПС.

Пентагон має право призвати в ряди збройних сил 40 тисяч осіб без рішення президента. Як вважають, після підписання президентського указу, призов буде значно розширено. І на службу буде викликано понад мільйон осіб.

У останній раз Білий дім закликав резервістів у 1991 році для операції "Буря в пустелі". Тоді до лав збройних сил було покликано 200 тисяч осіб.

Нарівні з повідомленнями про можливі військові акції в Афганістані керівник Пентагону зробив заяву, де провина бен Ладена поставлена під сумнів. "Безумовно, бен Ладен є вже протягом багатьох років [хоч би за своїми заявами] антизахідником, різким опонентом США", - заявив Доналд Рамсфелд. "У нього дуже розвинена мережа, багато грошей. І свого часу президент і уряд США вирішать, що робити і хто винен. Час ще не прийшов", - заявив Рамсфелд.

Газета "Нойе Пресі" в п'ятницю повідомила, що, за її даними, спецслужби США були заздалегідь попереджені з Німеччини про теракти, які готуються в Нью-Йорку і Вашингтоні. Це ніби зробив по телефону ув'язнений в Лангенхагені під Ганновером іранець, якого має бути вислано з ФРН. Однак спецслужби в США чи то не повірили, чи то не надали значення цій інформації, хоч іранець і стверджував, що теракти відбудуться саме на цьому тижні і саме в Нью-Йорку і Вашингтоні.

НТВ.Ру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування