Таліби готуються до війни. Пакистан посилює охорону кордону

П'ятниця, 14 вересня 2001, 11:46
Таліби заборонили в'їзд до Афганістану іноземців і почали розгортання на кордонах системи протиповітряної оборони, повідомляють в п'ятницю агентства "Онлайн" і РІА "Новости". Представники посольства фундаменталістів у Ісламабаді відмовилися підтвердити або спростувати, що заборона на в'їзд до Афганістану іноземців пов'язана з можливою військовою операцією США.

Повідомляється, що таліби встановили ракети класу "земля-земля" вздовж кордонів з Пакистаном, Іраном і Таджикистаном. За інформацією агентства "Онлайн", духовний лідер руху "Талібан" мулла Мохаммад Омар попередив уряд Таджикистану, що відповідальність за будь-які атаки з території цієї республіки ляже насамперед на Таджикистан, а уже потім на США. Зі свого боку Пакистан також посилив охорону кордону. На всіх в'їздах до країни виставлені додаткові пости.

У той же час представники "Талібану" заявили, що найближчим часом чекають на масований удар по Афганістану з боку США, передає AFP. Один з членів керівництва руху Абдул Мутман подзвонив по стільниковому телефону кореспонденту агентства з Кандагара і від імені духовного лідера талібів мулли Мохаммада Омара заявив, що вони "готові заплатити будь-яку ціну, щоб захистити себе, і чекають ударів Вашингтона, і будуть мстити за них". "Вчорашня заява держсекретаря США Коліна Пауелла про те, що Усама бен Ладен є головним підозрюваним, чітко показала, що удар по Афганістану буде нанесено", - додав Мутман. Представник талібів також указав, що вони чекають набагато більш сильного удару, ніж серія атак 1998 року, зроблена США після вибухів американських посольств в Кенії і Танзанії.

Глава служби розвідки Пакистану генерал-лейтенант Махмуд Ахмед заявив, що Ісламабаду потрібний деякий час для того, щоб дати відповідь на вимогу США відкрити пакистанський повітряний простір для американських літаків у разі прийняття рішення про нанесення ударів по Афганістану.

Мережа терористичних організацій Усами бен Ладена може поширюватися на 34 країни, включаючи Великобританію. Про це говориться в доповіді, підготовленій Конгресом США ще до трагедії в Нью-Йорку і Вашингтоні. Передбачається, що терористична організація бен Ладена "Аль-Каїда" має доступ до засобів ППО, а також хімічної зброї.

РосБізнесКонсалтинг, РІА "Новости", Інтерфакс

Читайте також:

* У Пентагоні загинуло близько 250 осіб
* США готуються почати призов резервістів
* АМЕРИКАНЦІ ГОТОВІ БОМБАРДУВАТИ П'ЯТЬ КРАЇН. ТАБОРИ БЕН ЛАДЕНА ПОРОЖНІ
* Ще одну спробу захоплення літака було зупинено в Нью-Йорку вчора

Всі новини за 12 і 13 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування