Зруйновані в Нью-Йорку хмарочоси відновлять. Під руїнами – 12 000 кг золота

П'ятниця, 14 вересня 2001, 12:24
Мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані заявив про рішення відтворити хмарочоси Всесвітнього торгового центру: "Немає жодних сумнівів, що ми побудуємо їх заново", - заявив мер міста.

Тридцять років тому на зведення веж було витрачено понад 1 мільярд доларів, зараз будівництво обійдеться в кілька разів дорожче. Допомогу США у відновленні хмарочосів готові надати європейські держави. Так, міністр з питань виробничої діяльності Італії Антоніо Марцано зазначив у середу, що "15 європейських країн без великих зусиль зможуть профінансувати" даний проект, і це буде реальна, відчутна допомога. Він висловив думку, що один з майбутніх хмарочосів повинен бути названий "Вежею Європи", а другий - "Вежею США", що має символізувати "братерство" між європейцями і американцями.

Тим часом стало відомо, що під розвалиною веж-близнюків Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку знаходиться щонайменше 12 тонн золота в злитках. Як повідомляє Reuters, це золото – близько 106 мільйонів доларів в грошовому еквіваленті – знаходилося в підземному добре захищеному сховищі поблизу від торгового центра. Золото, поховане під руїною, належить одному з відділень Нью-йоркської товарно-сировинної біржі NYMEX. Фахівці зазначають, що це сховище скарбів вважалося неприступним для грабіжників. Представники біржі поки не робили офіційних заяв щодо заваленого уламками веж золота.У свою чергу представники відділення біржі, якому належить золото, кажуть, що ані пожежа, ані руйнування обох 110-поверхових веж торгового центру не нанесли сховищу жодкого збитку. Вони додають, що зараз, коли над сховищем громадиться купа уламків висотою у триповерховий будинок, золото сховане більш надійно, ніж будь-коли.

Експерти зазначають, що кількість похованого золота становить приблизно 2 відсотки міжнародного ринку цього дорогоцінного металу.

Раніше власті передбачали, що розбір завалів вдасться завершити за дві-три тижні. Однак, пізніше представники федеральної влади повідомили, що операція по розчищенню території Всесвітнього торгового центру займе не менш двох місяців. За останніми даними, з місця трагедії вивезено 600 тонн жорстви, повідомляє CNN.

НТВ.Ру

Читайте також:

* Таліби готуються до війни. Пакистан посилює охорону кордону
* У Пентагоні загинуло близько 250 осіб
* США готуються почати призов резервістів
* АМЕРИКАНЦІ ГОТОВІ БОМБАРДУВАТИ П'ЯТЬ КРАЇН. ТАБОРИ БЕН ЛАДЕНА ПОРОЖНІ
* Ще одну спробу захоплення літака було зупинено в Нью-Йорку вчора

Всі новини за 12 і 13 вересня

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування