США можуть атакувати Афганістан з російських баз

П'ятниця, 14 вересня 2001, 13:16
Представники адміністрації Джорджа Буша ведуть переговори з Росією "про використання російських військових об'єктів в Центральній Азії для масованих військових атак на Усаму бен Ладена" в Афганістан, повідомляє в п'ятницю газета Нью-Йорк пост" з посиланням на високопоставлених дипломатів обох країн.

Зі слів газети, "на переговорах ідеться про плани використання двох російських військових баз в Таджикистані і колишньої радянської бази ВПС в Баграмі, що знаходиться в районі Афганістану, який контролюється антиталібськими силами".

"Нью-Йорк пост" стверджує, що пропозицію використати бази в Таджикистані зробив президент Росії Володимир Путін. Газета вважає, що "вірогідними мішенями американського бомбардування і наземних операцій будуть ретельно укріплені бункери і печери в горах Афганістану".

У п'ятницю США вже встигли попередити Туркменію, що межує з Афганістаном, про плани своєї можливої відповіді на терористичні акти в Вашингтоні і Нью-Йорку. Президент Туркменії Сапармурат Ніязов на зустрічі з тимчасовим повіреним в справах США Еріком Шульцом висловив підтримку створенню антитерористичної коаліції і готовність Туркменістану брати участь і співпрацювати в ній.

Готовність надати всю необхідну підтримку США при проведенні широкомасштабної антитерористичної операції висловила Індія. Таке рішення було прийняте на засіданні комітету безпеки уряду, яке відбулося напередодні. Насамперед, індійською стороною буде надана тилова підтримка американським військам. Не виключено, що для проведення військової операції буде надана територія Індії. Так, ВПС США може бути дозволено використати ряд індійських аеродромів.

Інтерфакс, НТВ.Ру, РІА "Новости"

Читайте також:

* Зруйновані в Нью-Йорку хмарочоси відновлять. Під руїнами – 12 000 кг золота
* Таліби готуються до війни. Пакистан посилює охорону кордону
* У Пентагоні загинуло близько 250 осіб
* США готуються почати призов резервістів
* АМЕРИКАНЦІ ГОТОВІ БОМБАРДУВАТИ П'ЯТЬ КРАЇН. ТАБОРИ БЕН ЛАДЕНА ПОРОЖНІ
* Ще одну спробу захоплення літака було зупинено в Нью-Йорку вчора

Всі події за 12 і 13 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування