Пасажирів на літаках США буде охороняти спецпідрозділ "Дельта"

П'ятниця, 14 вересня 2001, 14:33
Міністр транспорту США Норман Мінета заявив, що поновлені авіарейси будуть проходити в стані підвищеної безпеки – весь персонал має пройти спеціальний курс тренування. Однак, оскільки підготовка співробітників займе кілька тижнів, Норман Мінета звернувся до міністерства оборони з проханням виділити для охорони рейсів бійців загону "Дельта", що спеціалізується на боротьбі з терористами і звільненні заручників.

Зі слів міністра, безпеку в аеропортах по всій країні будуть забезпечувати спеціальні агенти міністерства юстиції і міністерства фінансів.

А вже через три дні після серії страшних терактів існуюча в американських аеропортах система безпеки показала свою недієздатність. Троє працівників авіакомпанії Northwest Airlines навмисно порушили закон, щоб перевірити дію служб безпеки в міжнародному аеропорту Sky Harbor, повідомляє газета Washington Post.

Наземні працівники аеропорту пропустили своїх колег через контрольно-пропускний пункт з кишеньковим ножем і штопором, а пілоту вдалося пройти без необхідного посвідчення. Минувши контроль, порушники обернулися і сказали "Ось, дивіться, що нам вдалося зробити!" Таким чином, навіть після найбільших терактів в світовій історії служби безпеки аеропортів США працюють не на належному рівні, заявила представник аеропорту Sky Harbor.

Після цього була проведена евакуація всіх людей із зали очікування північного терміналу. Служби безпеки перевірили приміщення на наявність небезпечних предметів, однак нічого виявлено не було, і залу було знову відкрито.

Lenta.Ru

Читайте також:

* США можуть атакувати Афганістан з російських баз
* Зруйновані в Нью-Йорку хмарочоси відновлять. Під руїнами – 12 000 кг золота
* Таліби готуються до війни. Пакистан посилює охорону кордону
* У Пентагоні загинуло близько 250 осіб
* США готуються почати призов резервістів
* АМЕРИКАНЦІ ГОТОВІ БОМБАРДУВАТИ П'ЯТЬ КРАЇН. ТАБОРИ БЕН ЛАДЕНА ПОРОЖНІ
* Ще одну спробу захоплення літака було зупинено в Нью-Йорку вчора

Всі новини за 12 і 13 вересня

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News