Ющенко не розраховує на симпатії влади

П'ятниця, 14 вересня 2001, 15:16
"Не розраховуйте на симпатії до нас з боку влади. Ми знаємо, що і як робити і в економіці, і в геополітиці, але чи дадуть нам таку можливість?", - заявив Ющенко в п'ятницю на громадському форумі "Стратегія для України: досвід і перспективи".

Він переконаний, що проти виборчого блоку "Наша Україна" під час передвиборчої кампанії буде спрямовано адміністративний ресурс. "Про демократію не прийнято говорити в нашому середовищі. Коли ми говоримо - давайте створювати демократичний блок, то ви ж не розраховуєте, що в нас буде занадто сильна підтримка або ж симпатія з боку влади", - сказав Ющенко.

"Мова йде про жорстоку боротьбу. І якщо ми не навчимося домовлятися, демократичне крило зіткнеться з серйозними проблемами", - підкреслив Ющенко.

Він в черговий раз ухилився від відповіді на питання, які партії будуть входити до блоку "Наша Україна", пояснивши це тим, що блок "Наша Україна" буде не міжфракційним блоком, а парламентським об'єднанням, відкритим для приєднання будь-яких партій, "незалежно від того, в яких політичних фракціях вони знаходяться сьогодні".

"Пропозиція про приєднання до блоку залишається відкритою, і зараз проводяться дуже тісні переговори і консультації з потенційними політичними партнерами, які незабаром приєднаються до нас. Я переконаний, що це торкнеться і ліберальної, і християнської, і соціал-демократичної української політики", - говорить Ющенко.

Ющенко відповів ствердно на питання про те, чи є таким партнером лідер депутатської групи "Солідарність" Петро Порошенко. "Петра Олексійовича ми відносимо до таких партнерів, хоч ми знаємо ті обставини, в яких він знаходиться. Сили, які згуртувалися навколо нього, ми вважаємо своїми союзниками", - підкреслив він.

Разом з тим, він не підтвердив наміру об'єднання на даному етапі з блоком "Форум національного порятунку" і Соціалістичною партією.

Коментуючи ухвалення в четвер Верховною Радою закону про вибори, Ющенко висловився на користь пропорційної системи виборів. "Сама по собі вона дала б багато відповідей на питання, як боротися з величезним масивом фальсифікацій. Зрештою, ми б уникли аморальної ситуації, коли політик, який приходить з мажоритарного округу до парламенту, може перебувати в політичній невизначеності роками", - заявив він.

Ющенко підтвердив, що найближчим часом у Верховній Раді України з'явиться парламентське об'єднання "Наша Україна", в яке увійдуть представники фракцій Народного руху України, Українського народного руху і "Реформи-конгрес".

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування